Ο Πούτιν προγραμματίζει επίσκεψη στην Τουρκία εν μέσω εντάσεων γύρω από την Ουκρανία

Επίσκεψη στην Τουρκία προγραμματίζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας και τα προγράμματα εργασίας των προέδρων των δυο χωρών», ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι το θέμα της επίσκεψης του Πούτιν στην Τουρκία, έχει συζητηθεί επανειλημμένα στις πρόσφατες επαφές των δυο ηγετών, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης γύρω από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, θα αφορά στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας. «Ο πρόεδρος Πούτιν αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση. Αποφάσισαν ότι θα γίνει μόλις επιτραπεί από τις συνθήκες τις πανδημίας και το πρόγραμμα εργασιών τους», είπε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα ότι κάλεσε τον Ρώσο ηγέτη να επισκεφθεί την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητα της Άγκυρας να υποδεχθεί τόσο τον Πούτιν όσο και τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, «αν το επιθυμούν και τα δύο μέρη», ώστε να μπορέσουν «να συνεχίσουν να κινούνται προς την αποκατάσταση μιας ατμόσφαιρας ειρήνης».