Ο Πολάκης, οι εργαζόμενοι και οι… αιμορροΐδες

“Πεδίο μάχης” μεταξύ ΠΟΕΔΗΝ και Παύλου Πολάκη.

Λόγος της διαμάχης το  νοσοκομείο της Σαντορίνης με την ΠΟΕΔΗΝ να κάνει λόγο για πλήρη κατάρρευσή του και να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καμουφλάρει την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφερόταν πως στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, που έκλεισαν, γίνονταν πολλοί περισσότεροι τοκετοί απ’ ότι στο Νοσοκομείο του νησιού ενώ οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία καυτηρίαζαν μεταξύ άλλων και τα εγκαίνια 11 ασθενοφόρων στα Ιωάννινα τα οποία η κυβέρνηση «τα βάζει να φέρνουν βόλτες στους δρόμους των Ιωαννίνων με την ομάδα ΔΙΑΣ να ανοίγει το δρόμο με θόρυβο και κορναρίσματα. Την επόμενη ημέρα της φιέστας για τις διακομιδές βγήκαν πάλι τα σαράβαλα ασθενοφόρα, χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων. Την ενδιαφέρει το “φαίνεσθαι”. Κάνει όμως μία τρύπα στο νερό. Κάθε ημέρα εκτίθεται περισσότερο».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως το μόνο χειρουργείο που έγινε στο εν λόγω νοσοκομείο ήταν εκείνος στο οποίο πήρε μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και αφορούσε αφαίρεση αιμορροΐδων.

Απαντώντας ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τους εργαζόμενους πως εξυπηρετούν τις σχέσεις που έχουν με το πολιτικό κατεστημένο. Όπως αναφέρει ο Παύλος Πολάκης, «είναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία του κ. Γιαννάκου και των συν αυτώ, να παρουσιάσουν την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας με τα μελανότερα χρώματα» και προσθέτει ότι «πρόκειται για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις εξαρτημένες σχέσεις ‘παροχής και λήψης υπηρεσιών’ με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταδυνάστευσε το λαό επί δεκαετίες».

Στη δήλωση του κ. Γιαννάκου, πως «το μόνο χειρουργείο που έγινε στο νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι οι αιμορροΐδες με τον κύριο Πολάκη», ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροΐδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροΐδες».

Capture