Ο Πιτσιρικάς δίπλα στον Mr Bean που έγινε… πιο διάσημος! Ποιος είναι?

Ο πατέρας του τρελαινόταν να ταξιδεύει και η μητέρα, που δούλευε ως κλόουν σε τσίρκο, είχε συνηθίσει τη νομαδική ζωή. Ήταν μία ανορθόδοξη ζωή για ένα μικρό αγόρι, το οποίο έδωσε το πρώτο του φιλί σε ηλικία 8 ετών, σε μία Πολωνή ακροβάτισσα ονόματι Μπάρτα.

Η «σόου μπιζ» κυλούσε στο αίμα του, καθώς όλη του οικογένεια είχε ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος. Τα ενδιαφέροντά του ήταν καλλιτεχνικά και οι γονείς του τον ενθάρρυναν με κάθε τρόπο. Τον έγραψαν σε μαθήματα μπαλέτου, όταν έδειξε ενδιαφέρον για το χορό και τον άφηναν να εξασκείται στην κιθάρα μέχρι αργά τη νύχτα, παρά τον θόρυβο που παρήγαγε.

Απέκτησε ατζέντη σε ηλικία 10 ετών και άρχισε να εμφανίζεται σε διαφημίσεις. Μέσα σε ένα χρόνο, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου, στο πλευρό του Ρόουαν Άτκινσον, που λίγα χρόνια αργότερα έγινε πασίγνωστος υποδυόμενος τον γκαφατζή «Mr Bean».

To 1986 κέρδισε τον πρώτο τηλεοπτικό του ρόλο στην ταινία «Anastasia: The Mystery of Anna». Είχε ένα μικρό ρόλο, αλλά κατάφερε να εντυπωσιάσει την συμπρωταγωνίστριά του, Έιμι Έρβιν, που τότε ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο Σπίλμπεργκ έψαχνε έναν νεαρό ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα του ταινία, «Η Αυτοκρατορία του Ήλιου».

Με τη συμπαράσταση της Έρβιν, ο μικρός κέρδισε τον μεγαλύτερο ρόλο της καριέρας του. Η δημοσιότητα δεν του ταίριαζε καθόλου. Δεν άντεχε τις ατελείωτες συνεντεύξεις και δημόσιες εμφανίσεις.

Το ‘σκασε από το ξενοδοχείο που έμενε στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, πουλούσε υπογεγραμμένες φωτογραφίες του για χαρτζιλίκι και προσπάθησε να φιλήσει την Ντρου Μπάριμορ. Αν και ήταν ένα χρόνο μικρότερή του, η Μπάριμορ τον απέρριψε, γιατί τον θεωρούσε πολύ αθώο για το Χόλιγουντ.

Αποφάσισε να παρατήσει τον κινηματογράφο, αλλά οι προτάσεις που ακολούθησαν ήταν τόσο ιδανικές, που ενέδωσε στον πειρασμό. Συνεργάστηκε με ηθοποιούς όπως ο Κρίστοφερ Λι, ο Ρόμπερτ Ντυβάλ, η Τζούντι Ντεντς, ο Κένεθ Μπράνα και ο Τζον Μάλκοβιτς.

Αναμφισβήτητα θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους ηθοοποιούς της γενιάς του, με εξαιρετικές καλλιτεχνικές επιλογές. Το 2005 συνδύασε το ταλέντο με την mainstream επιτυχία, υποδυόμενος τον Μπάτμαν στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, «Batman Begins».

Ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας είναι ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Κρίστιαν Μπέιλ….