Ο Πετρίδης στη Γενεύη για την 66η Σύνοδο

Ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης θα συμμετάσχει, επικεφαλής αντιπροσωπείας, στην 66η Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη από τις 20 μέχρι τις 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων του Οργανισμού, και στις συνόδους του, που πραγματοποιούνται συνήθως κάθε Μάιο, εκπροσωπούνται σε επίπεδο Υπουργών Υγείας 194 χώρες μέλη του Οργανισμού καθώς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, κυβερνητικοί και μη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου συζητούνται σημαντικά θέματα υγείας παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Στην ημερήσια διάταξη της φετινής συνόδου περιλαμβάνονται θέματα όπως η πρόληψη και ο έλεγχος των Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων, η υγεία των παιδιών και η προαγωγή της ψυχικής υγείας, αλλά και η προωθούμενη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας θα παραστεί στην επίσημη έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης και θα έχει αριθμό συναντήσεων με ομολόγους του Υπουργούς καθώς και τη Διευθύντρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας-Περιφέρειας Ευρώπης Zsuzsana Jakab.

Ο κ. Πετρίδης θα αναχωρήσει για τη Γενεύη την Κυριακή, 19 Μαΐου, και θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη, 22 Μαΐου.