Ο Περδίκης ζητά απολογία από τον Χάσικο

Ο Γιώργος Περδίκης,  κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο να απολογηθεί για τις χθεσινές αναφορές προς το πρόσωπο του από την εκπομπή του ΡΙΚ «Πρόσωπο με Πρόσωπο».

«Είναι καθήκον όλων όσοι έχουν άμεμπτο πολιτικό βίο να υποδείξουμε στο κ. Χάσικο ότι δεν μπορεί να προκαλεί τον οποιοδήποτε και ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να μιλά ως Υπουργός», είπε ο κ. Περδίκης.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Περδίκης έκανε λόγο για «προσωπικές και απαξιωτικές» αναφορές Χάσικου από την εν λόγω εκπομπή.

«Όσο και να εκνευρίζεται και να πυροβολεί ότι κινείται, είναι γνωστό σε όλους ότι έχει προσωπική σχέση με την υπόθεση της Δρομολαξιάς,” σύμφωνα με τον ΓΓ των Οικολόγων, ο οποίος πρόσθεσε: “Ούτε ύβρις είναι αυτή η διαπίστωση, ούτε κατηγορία».

Είπε πως τόσο ο ίδιος, όσο και το Κίνημά του στηρίζουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης για διαλεύκανση της υπόθεσης της Δρομολαξιάς και για προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον της Δικαιοσύνης και περιμένουν να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτού του οικονομικού και πολιτικού σκανδάλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, «σήμερα ενώπιον του κ. Χάσικου υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα πιθανά σκάνδαλα, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών», προσθέτοντας ότι «την ύπαρξη αυτών των καταγγελιών ουδέποτε διέψευσε ούτε ο ίδιος».

«Κάποιες από αυτές τις καταγγελίες μετέφερα εγώ ο ίδιος προσωπικά στον κ. Χάσικο. Περιμένω ακόμα – έξι μήνες ήδη – να δώσει οδηγίες για εξέταση και αυτών των καταγγελιών, με την ίδια θέρμη και αποφασιστικότητα, όπως και στην υπόθεση της Δρομολαξιάς», είπε.

Κάλεσε τον κ. Χάσικο να απολογηθεί, «τώρα που έμαθε τη φράση mea culpa», όπως είπε ο κ. Περδίκης, «για τα όσα απερίσκεπτα ανέφερε στη χθεσινή εκπομπή του ΡΙΚ», προσθέτοντας πως ο ίδιος το mea culpa του Υπουργού Εσωτερικών δεν το δέχεται στα λόγια, αλλά περιμένει τη διερεύνηση και των άλλων καταγγελιών, που αφορούν τμήματα του Υπουργείου του και ιδιαίτερα «τη σκανδαλώδη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών», όπως τη χαρακτήρισε.