Ο «περί…συμφερόντων» Νόμος Κυβερνήσεως και άλλων…λαμόγιων !!

Στάχτη και αποκαίδια δεν έγινε μόνο μέρος του δάσους Ακάμα. Στάχτη και αποκαίδια έγινε, το σύνολο και όχι μέρος της αξιοπρέπειας και του μυαλού όλων όσοι θέλουν να βλέπουν τι πραγματικά συμβαίνει.

Γιατί μπορεί τις φωτιές να τις έβαλαν κάποιοι άγνωστοι προς το παρών, αλλά είναι γνωστοί και μη εξερεταίοι οι έχοντες την “δια της εξουσίας τους ευθύνη” να κόβουν τον βήχα στα μεγάλα συμφέροντα και τους επιδιώκοντες το εύκολο χρήμα σε βάρος του τόπου.

Θερίζουν ότι έσπειραν…

Ορθά από τη μία σπεύδουμε όλοι να αποδώσουμε τα εύσημα και να ευχαριστήσουμε τους δίνοντες κάθε φορά τη μάχη με τις φλόγες για περιορισμό των καταστροφών. Λανθασμένα ωστόσο οι έχοντες και το μαχαίρι και το πεπόνι των αποφάσεων βάζουν τους πυροσβέστες και λοιπούς…ήρωες να τρέχουν πίσω από τις φλόγες.

Το πράγμα ξέφυγε! Και υπάρχουν αυταπόδεικτες ευθύνες. Όχι γιατί οι ευθύνοντες έβαλαν την φωτιά αλλά γιατί με την οσφυοκαμψία τους στα μεγάλα συμφέροντα και την αναποφασιστικότητα τους να στεναχωρήσουν…κεφάλια, επέτρεψαν σε κάποιους να πιστεύουν ότι μπορούν να επιβληθούν δια της παρανομίας.

Η ανάρτηση Αναστασιάδη περί του ότι “κάνενας εμπρησμός δεν θα αλλάξει την προστασία του Ακάμα” είναι ο…φερετζές! Γιατί αν όντως έτσι ήταν, όπως τα λέγει, δεν θα μετρούσαμε χρόνια χαμένα και αλλαγές εκ το πουθενά στην εφαρμογή του διαχειριστικού σχεδίου για τον πιο σημαντικό βιότοπο της Κύπρου.

Αυταπόδεικτα πράγματα…

Μερικές φορές καλείσαι να τα πάρεις όλα από την αρχή σαν να φρεσκάρεις την αλφαβήτα σου, που έμαθες μικρός.

Κάνοντας λοιπόν τούτο και σε αυτή την περίπτωση, διερωτάτε ο κάθε αφελής. “Μα γιατί δεν εφαρμόστηκε εδώ και μια δεκαετία ένα σχέδιο έτοιμο προς υλοποίηση”. Απάντησης εύκολη που δεν την ακούς όμως από τους έχοντες εξουσία. Διότι κουμάντο κάνουν τα συμφέροντα και γιατί υπάρχει έλλειψη βούλησης να συγκρουστεί, τουλάχιστον η παρούσα κυβέρνηση, με αυτά.

Συντελεστές ανάπτυξης, ανταλλαγές περιουσιών με οσμή σκανδάλων και περίεργες αλλαγές πολεοδομικών ζωνών έχουν γίνει το ψωμοτύρι πολλών λεγόμενων επιχειρηματιών στην ευρύτερη επαρχία Πάφου.

Κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και το κράτος κλείνει εθελουσίως τα μάτια. Και όταν δεν συναινέσει σε όλα τα συμφέροντα τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Γιατί κύριε ή θα τρώμε όλοι ή δεν θα τρώει κανείς λένε τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής. Αν αμφισβητείτε έστω ένα “σίγμα” από τα όσα γράφω διαβάστε, αν βρείτε ώρα, το τι έγινε στο Νέο Χωριό Πάφου με τις περιουσίες και τις “μάννα εξ ουρανού” εταιρείες που αγόρασαν προ ετών αγροτικά τεμάχια.

Μάλλον τώρα δικαιούνται να κτίσουν πύργους!!!!