Ο παράμεσος δείκτης για την επιτυχία

Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι το μήκος του παράμεσου δακτύλου της γυναίκας μπορεί να δείξει την πορεία των επαγγελματικών της, των εργασιακών της επιλογών και άλλων προσόντων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους οικονομολόγους Aldo Rustichini και Luigi Guiso, οι οποίοι πέρασαν από συνεντεύξεις πάνω από δύο χιλιάδες Ιταλούς άντρες και γυναίκες, ιδιοκτήτες και ιδρυτές μικρών επιχειρήσεων και τους ζήτησαν να φωτογραφίσουν το χέρι τους.

Συγκρίνοντας τους παράμεσους των συμμετεχόντων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο δάχτυλο όταν είναι μακρύ αντικατοπτρίζει προσόντα, όπως η οργανωτικότητα, η ανάληψη ρίσκων και η δυναμικότητα.

Σε γενικές γραμμές, οι πιο επιτυχημένοι από τους συμμετέχοντες αποδείχτηκε ότι είχαν μακρύτερο κατά 10 με 20% παράμεσο από το μεσαίο τους δάχτυλο.

Καταλήγοντας η έρευνα, συμπληρώνεται ότι εκείνοι που έχουν μεγάλο παράμεσο είναι πιο ικανοί να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν την ικανότητα να τα καταφέρνουν ακόμα και όταν ο φόρτος εργασίας και υποχρεώσεων είναι υψηλός.