Ο “παππούς” που θα γινόταν υπουργός του Μακαρίου αλλά…

Στα παλαιά χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο τότε Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου, Μακάριος, επί της  τελευταίας του θητείας πριν από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή κάποιοι του πρότειναν τότε ένα νεαρό δικηγόρο για Υπουργό.

Τον είχαν ήδη ενημερώσει για να ορκιστεί αλλά το προηγούμενο βράδυ το ξανασκέφτηκε ο Εθνάρχης Μακάριος και αποφάσισε να μην τον διορίσει Υπουργό.

Όταν ο μεσολαβητής τον ρώτησε, γιατί; Ο Μακάριος του απάντησε: “Είχα τους λόγους μου. Και όπως τον ειδοποίησες να τον ξε-ειδοποιήσεις, να το ξεχάσει”….

Από εκείνο το καιρό ο παππούς είχε καθήσει σε ένα ωραίο μέρος, και παρακαλούσε το Θεό Δία να τον βοηθήσει να ρίχνει στους εκάστοτε προέδρους “κεραυνούς” – άσφαιρους φυσικά, μιας και δεν μπορούσε να στέλνει πραγματικούς κεραυνούς….

“Κεραυνούς” έστελνε συνεχώς του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού, μετά του Γιώργου Βασιλείου, του Γλαύκου Κληρίδη και φυσικά του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, τον οποίο στην αρχή τον στήριξε αλλά κατά διαστήματα τον “άδειαζε” κανονικά….

Για τον Χριστόφια δεν θα πούμε ούτε και θα γράψουμε κάτι γιατί αχρείαστος και αχρείαστα είναι….

Τώρα η “μπάλα” πήρε τον σημερινό πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ο “παππούς” και Θεός Δίας ότι ο Αναστασιάδης εκλέγηκε με το 58% του κυπριακού λαού….

Φυσικά ο “παππούς” συνεχίζει να ρίχνει τους “κεραυνούς” του και ποτέ δεν έκρυψε τις προσωπικές του φιλοδοξίες…

Ας μείνει καλύτερα ο παππούς εκεί στη Λυκόβρυση στο Κολωνάκι που συχνάζει νύχτα μέρα με φίλο του γερο -δημοσιογράφο να απολαμβάνουν τον ελληνικό τους καφέ….

Λοιπόν παππού…. Χαιρετίσματα στην εξουσία….