Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τη Λαμποράλ Κούτσα με 95-74

Μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα και σε ένα κατάμεστο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι», έχοντας συνεχώς τη στήριξη και την εμψύχωση του κόσμου, νίκησαν με 95 – 74 τη Λαμποράλ Κούτσα Βιτόρια, σε αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Στα αξιοσημείωτα, τα τρίποντα, με τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει 18/35, έχοντας πρωτοφανή ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6.25, και τη Λαμποράλ να πετυχαίνει 10/25.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Μάϊκ Μπράμος με 21 πόντους. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πέτυχε 7/11 τρίποντα, ενώ από πλευράς Λαμποράλ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ιταλός Andres Nocioni με 23 πόντους. Ο Ιταλός πέτυχε 2/4 τρίποντα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός στηριζόμενος στην άμυνα και με συνεχή τρίποντα, και εκμεταλλευόμενος ότι η ισπανική ομάδα παρατάχθηκε στον αγώνα με εννέα παίκτες εξαιτίας τραυματισμών, έφτασε και διατήρησε τη διαφορά στο συν 10 (τέλος Α’ δεκαλέπτου 26-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» μπήκαν δυναμικά ανοίγοντας την ψαλίδα στο συν 20 (44-24), ωστόσο λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι ισπανοί μείωσαν τη διαφορά στο συν 15 (50-35).

Στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη και έχοντας συνεχώς τη στήριξη του κόσμου, ο οποίος δεν έπαψε λεπτό να εμψυχώνει τους παίκτες, έφτασε στο συν 24 (59-35`) με τρίποντο από τον αρχηγό του Δημήτρη Διαμαντίδη. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να είναι στο συν 21 (77-56)

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τη διαφορά γύρω στο συν 17 και με την άμυνα να παίζει και πάλι το ρόλο της, βρήκε τους «πράσινους» να ολοκληρώνουν τον αγώνα στο συν 22. Ο Παναθηναϊκός, δείχνοντας από την αρχή κυρίαρχος του παρκέ, άξια πήρε τη νίκη επί της Λαμποράλ με 95-74.

Διαιτητές: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Νουράν (Τουρκία)

Δεκάλεπτα: 26-16, 50-35, 77-56, 95-74

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 21, Κάρι 15 (4α), Μπατίστ 5, Φώτσης 8 (6ρ), Ούκιτς 6 (5α), Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9 (9α), Γκιστ 8, Παππάς, Γιάνκοβιτς 3, Ματσιούλις 9

Λαμποράλ (Σκαριόλο): Νοτσιόνι 23, Βαν Όοστρουμ 1, Ντιόπ, Χοντζ 15, Πλάις 10, Ερτέλ 5, Γέλινεκ 17, Κοσέρ 3.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έδωσε 31 ασίστ, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ που υπάρχει στην Ευρωλίγκα. Επίσης, είχε 18 εύστοχα τρίποντα (18/37).

Πριν την έναρξη του αγώνα η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, δια του Προέδρου της Γιώργο Χρυσοστόμου, η Θύρα 13 Κύπρου και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φιλάθλων Παναθηναϊκού βράβευσαν τον Παναθηναϊκό. Τις βραβεύσεις παρέλαβε ο τιμ μάνατζερ του Παναθηναϊκού Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», σε γραπτό μήνυμα του, το οποίο διαβάστηκε στα ΜΜΕ μετά το τέλος του αγώνα, αναφέρει: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη θερμή του συμπαράσταση. Μας έκαναν να πιστεύουμε ότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ και απέδειξαν ότι και η Κύπρος είναι πράσινη».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Προπονητής του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης είπε ότι προσπάθησαν και κατάφεραν να βγάλουν ενέργεια στην άμυνα και να είναι ομαδικοί στην επίθεση, «κάτι που αποτυπώνεται στις 31 ασίστ που είχαμε».

«Είμαστε στην αρχή της περιόδου. Ήταν μια νίκη που χρειαζόμασταν. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση του κόσμου της Λευκωσίας και γενικότερα  της Κύπρου. Υπήρχε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που μας βοήθησε στο να πάρουμε ενέργεια και να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πεδουλάκης είπε ότι το μπάσκετ είναι δράση και αντίδραση.

«Η Λαμποράλ λόγω των προβλημάτων, μας έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ με την άμυνα ζώνης που έπαιξε. Εμείς γυρίσαμε σωστά τη μπάλα, δεν βιαστήκαμε, δεν πανικοβληθήκαμε και ήμασταν αρκετά εύστοχοι. Κάναμε απλά μια νίκη σε έναν μαραθώνιο που ξεκινάει και τίποτα περισσότερο. Είχαμε εξαιρετικό  passing game, ειδικά στη ζώνη μετά τα τρία, τέσσερα λεπτά, και ήμασταν αρκετά εύστοχοι. Κυκλοφορήσαμε πολύ γρήγορα τη μπάλα δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις στους Μπράμος, Κάρι και Διαμαντίδη, Φώτσης που είναι και καλοί σουτέρ», συμπλήρωσε.

Ο Προπονητής της Λαμποράλ Σέρτζιο Σκαριόλο, στις δικές του δηλώσεις, αφού συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του, είπε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

«Ήρθαμε εδώ με πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην παίξουμε όπως θέλουμε», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι αντιμετώπισαν μια πολύ δυνατή ομάδα, που σήμερα έπαιξε καταπληκτικά. «Ο Παναθηναϊκός έφτασε δίκαια στη νίκη», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, ο Μάικ Μπράμος, σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, είπε: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι οι αντίπαλοι έπαιξαν άμυνα ζώνης και βρήκαμε πολλά ελεύθερα σουτ τριών πόντων. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους φιλάθλους μας γι’ αυτό. Μας βοήθησαν πολύ να βρούμε ρυθμό».