Ο Πάπας έφτασε στην Αρχιεπισκοπή – Ο Αρχιεπίσκοπος του παραχώρησε τη θέση του

Μόλις έφτασε στην Αρχιεπισκοπή ο Πάπας Φραγίσκος. Ο Ποντίφικας συναντάται με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ενώ για αργότερα είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με την Ιερά Σύνοδο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό όπου και θα απευθύνει ομιλία.

Τον Πάπα Φραγκίσκο καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Πάφουμε χειροκρότημα από τους μαθητές του Παγκύπριου γυμνασίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάθισε στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Είναι τιμή μας που μας επισκέπτεστε, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος λέγοντας πως παρά το μικρό μέγεθος της Εκκλησίας της Κύπρου, εντούτοις είναι πολύ καλά οργανωμένη.

Περίπου 7,500 πιστοί αναμένεται να παρακολουθήσουν τη μεγαλειώδη λειτουργία στο ΓΣΠ με τον Πάπα Φραγκίσκο. Οι πύλες άνοιξαν στις 7 το πρωί και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν πέραν των χίλιων πιστών.

Στις δέκα είναι προγραμματισμένη η μεγάλη Θεία Λειτουργία στο ΓΣΠ, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οποία αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες πιστοί από την Κύπρο αλλά και γύρω περιοχές που έφτασαν στο νησί για το σκοπό αυτό.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να φτάσει στο ΓΣΠ έγκαιρα καθώς θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι ασφαλείας και για κατοχή Safepass. Oι πύλες ανοίγουν στις επτά το πρωί για διευκόλυνση των συμμετεχόντων.

Το απόγευμα στις τέσσερις είναι προγραμματισμένη οικουμενική προσευχή μαζί με μετανάστες στην Καθολική Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού.

Ο Ποντίφικας έφτασε χθες στην Κύπρο και έστειλε ισχυρά μηνύματα αδελφοσύνης, ευσπλαχνίας, ενότητας και υπομονής. τονίζοντας ότι ο προσηλυτισμός είναι στείρος. Οι ρίζες μας είπε, είναι στην ευσπλαχνία, ο Κύριος δεν μας απογοητεύει. Ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τείχη στην Εκκλησία αλλά συνύπαρξη των διαφόρων απόψεων. Τόνισε ότι στη διαφορετικότητα υπάρχει το πνεύμα της ενότητας και αρμονίας.

Σε ομιλία του εξάλλου στο Προεδρικό Μέγαρο είπε πως η Κύπρος, χάρη στη θέση της σε ένα γεωγραφικό, ιστορικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό σταυροδρόμι, μπορεί να προωθήσει ενεργά την ειρήνη. «Ας γίνει ένα ανοικτό εργοτάξιο οικοδόμησης της ειρήνης στη Μεσόγειο», είπε, προσθέτοντας ότι η ειρήνη συχνά δεν γεννιέται από τις πράξεις μεγάλων προσωπικοτήτων, αλλά από την καθημερινή αποφασιστικότητα των πιο απλών των πιο μικρών ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε τη στήριξη του Πάπα Φραγκίσκου για να επιτευχθεί μία δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού ζητήματος.

Σημείωσε ότι «όραμά μας είναι να αναδείξουμε την Κύπρο σε μοντέλο ενός κράτους ειρηνικής συμβίωσης και συνδημιουργίας, επιτυχούς υπέρβασης ενός τραυματικού παρελθόντος, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού».

Check Also

Οικολόγοι: Συνεχίζεται ο διασυρμός για τα «χρυσά διαβατήρια»

Συνεχίζεται ο διασυρμός, όμως οι διαδικασίες για τα «χρυσά διαβατήρια» προχωρούν με ρυθμούς χελώνας Ακόμη …

ΠτΔ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ζέτα – Εύχομαι και προσεύχομαι να ξεπεράσει τα προβλήματα

ΠτΔ: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ζέτα – Εύχομαι και προσεύχομαι να ξεπεράσει τα προβλήματα Η …