Ο Ομπάμα απέκτησε δικό του λογαριασμό Twitter! Δείτε το πρώτο τιτίβισμα!

«Γεια σου, Twitter! Εδώ Μπαράκ. Πραγματικά! Έπειτα από 6 χρόνια, μου έδωσαν επιτέλους το δικό μου λογαριασμό» έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα.

obama

Στο πρώτο μήνυμα που έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος, Ομπάμα, από το λογαριασμό @POTUS, επισήμανε πόσο καιρό χρειάστηκε για να αποκτήσει το δικό του Twitter.

Ο λογαριασμός, η γνησιότητα του οποίου επιβεβαιώθηκε από το Twitter, καθώς και από το λογαριασμό του Λευκού Οίκου, προσέλκυσε ήδη δεκάδες χιλιάδες followers.

Το λογαριασμό του Ομπάμα στο Twitter κοσμεί μία φωτογραφία του αμερικανού προέδρου, της οικογένειάς του και ηγετών του κινήματος προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων ενώ διασχίζουν τη γέφυρα Έντμουντ Πέτους στη Σέλμα της Αλαμπάμα, την 50η επέτειο από την πορεία της Ματωμένης Κυριακής.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους περιγράφει τον εαυτό του ως «πατέρα, σύζυγο και 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ», ενώ παρέχει πληροφορίες για τις σπουδές του, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για τις αγαπημένες του αθλητικές ομάδες στο Σικάγο, δίνει πληροφορίες για τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, τα υπουργεία και για τα σημαίνοντα στελέχη του προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα με τη σειρά του «ακολουθεί» τον πρώην προέδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους και τον Μπιλ Κλίντον.

Ο λογαριασμός @POTUS θα είναι «ένας νέος τρόπος προκειμένου ο πρόεδρος Ομπάμα να έλθει σε άμεση επικοινωνία με τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς τα tweets θα συντάσσονται αποκλειστικά από εκείνον», δήλωσε ο Άλεξ Ουόλ, ένας ειδικός του Λευκού Οίκου σε θέματα στρατηγικής στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.