Ο Ομήρου αποστέλει επιστολή στη κυβέρνηση για τις διπλές συντάξεις

Επιστολή στη κυβέρνηση θα αποστείλει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, με την οποία θα την καλεί να προχωρήσει στην ετοιμασία νομοθεσίας με την οποία θα απαγορευτεί η παράλληλη καταβολή μισθού και σύνταξης σε κρατικούς αξιωματούχους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στη σημερινή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων τους κάλεσε, εάν έχουν έτοιμες προτάσεις νόμου για το θέμα να τις καταθέσουν στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος και Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις στη Βουλή είπε ότι σήμερα η σύσκεψη των αρχηγών απέφυγε να προχωρήσει πάρα πέρα για το θέμα των διπλών συντάξεων και των διπλών αμοιβών.

«Εκφράζω τη λύπη μου γι` αυτή την εξέλιξη. Το να παραπέμπεται συνεχώς το θέμα στις ελληνικές καλένδες είναι το χειρότερο σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε. Οι ίδιοι οι πολιτικοί, η ίδια η Βουλή οδηγεί στην πλήρη απαξίωση των θεσμών της Βουλής και της πολιτικής σε αυτή τη χώρα.

Ως Κίνημα Οικολόγων έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση νόμου γι` αυτό το θέμα που προνοεί μέγιστη οροφή για τις αμοιβές του οποιουδήποτε από το δημόσιο, όποιος και να είναι, να μην μπορεί να παίρνει αμοιβή πέρα από συγκεκριμένο ποσό, σύνταξη ή μισθό ή και τα δύο μαζί. Ο Γενικός Εισαγγελέας μας είπε ότι δεν μπορεί να έρθει να γνωμοδοτήσει για το θέμα αυτό στη Βουλή γιατί είναι και αυτός μέσα σε αυτούς οι οποίοι παίρνουν διπλές αμοιβές, διπλές συντάξεις», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Περδίκης κάλεσε και τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα και τον κάθε αξιωματούχο του κράτους τουλάχιστον να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής, να αποποιηθούν του δικαιώματος της διπλής σύνταξης και της διπλής αμοιβής από το δημόσιο, «τουλάχιστον όσο καιρό ο υπόλοιπος λαός και οι υπόλοιποι πολίτες αυτής της χώρας δεινοπαθούν από την ισοπεδωτική λιτότητα».