Ο Οδυσσέας, η Λήδα και τα 69 ακίνητα….

Στο επίκεντρο συζητήσεων βρέθηκε και πάλι η Επίτροπος Νομοθεσίας και Επίτροπος Δικαιωμάτων του παιδιού, κ. Λήδα Κουρσουμπά.

Γιατί η κυρία Λήδα μας μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου στις 21 Ιουνίου και απαντώντας με σθένος για τις επικρίσεις του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, έκανε λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Αναφερόμενη δε, στην υπόθεση με το “κουρεμένο” δάνειο στον Συνεργατισμό του συζύγου της, Ανδρέα Κουρσουμπά και  στο φαξ που απέστειλε από το γραφείο της στον Χρηματοοικονομικό επίτροπο για το δάνειο του συζύγου της, η κ. Κουρσουμπα έκανε λόγο για αναληθείς ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες που στόχο έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς ουδέποτε όπως υποστήριξε ο σύζυγος ζήτησε διαγραφή του όποιου δανείου, αλλά διακανονισμό λόγω υπερβολικών χρεώσεων.

Τόνισε επίσης,  ότι ο σύζυγος της δεν υπήρξε ποτέ δημόσιο πρόσωπο και πως έχει καταστραφεί οικονομικά….

Μας αφήνει άφωνους όμως το δημοσίευμα, όπου ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του στον “Φιλελεύθερο” ανέφερε ότι θα θέσει την υπόθεση με το “κουρεμένο” δάνειο  του Ανδρέα Κουρσουμπά, ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, για να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Και όλα αυτά, γιατί ο σύζυγος που έλεγε η κυρία Κουρσουμπά ότι έχει καταστραφεί οικονομικά έχει στη κατοχή του 69 ακίνητα…..

Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, δεν δικαιολογείται το κούρεμα του δανείου του κ. Κουρσουμπά κατά €37.243 καθώς διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία και είναι εισοδηματίας.

Μάλιστα, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, κατόπιν έρευνας στο Τμήμα Κτηματολογίου, διαπίστωσε ότι ο κ. Κουρσουμπάς έχει στην κατοχή του πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, μεγάλης συνολικής αξίας.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα του “Φιλελευθέρου”,  ο κ. Κουρσουμπάς είναι κάτοχος 69 ακινήτων, στη πλειονότητά των οποίων είναι μέτοχος κατά ένα ποσοστό 30% και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις κατά 40%. Σχεδόν στο σύνολό της αυτή η περιουσία βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές και αφορά, μεταξύ άλλων, διαμερίσματα και καταστήματα.

Μήπως η κυρία Κουρσουμπά, δεν γνώριζε για τα ακίνητα του συζύγου της;

Ή μήπως οι 8,200 χιλιάδες ευρώ, συν τις άλλες χιλιάδες σύνταξη του δημοσίου που παίρνει κάθε μήνα  δεν τους φτάνουν και έχουν καταστραφεί οικονομικά οικογενειακώς;

Μήπως κυρία Κουρσουμπά, δεν γνωρίζεται πόσα παιδιά τα οποία στερούνται τα απαραίτητα μπορούν να ζήσουν με όλες αυτές τις χιλιάδες που παίρνετε;

Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν οικογένειες που ζουν ακόμα με τρόφιμα που τους δίνουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία και ευτυχώς σε αυτό το τόπο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που βοηθούν τους συνανθρώπους τους να ζήσουν. Όπως για παράδειγμα ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Βήχας.

Ναι υπάρχουν άνθρωποι που δεν “κλαίγονται” όπως εσύ και μάλιστα ενώπιον της Βουλής….

Που δεν κάνουν λόγο για κακοήθειες και αήθη ψεύδη αλλά βοηθούν τον συνάνθρωπο τους έστω και από το υστέρημα τους.

Δεν σας ζήτησε κανείς να βοηθήσετε. Αλλά όχι να λέτε ότι έχετε καταστραφεί οικονομικά…

Λίγος σεβασμός λοιπόν, δεν βλάπτει…

Τελικά το έχουμε ξαναπεί: Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του…..