Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θετικός στον κορωνοϊό…

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι απλώς ένας θρύλος του τένις, αλλά και σεβαστός στη Σερβία. Το γεγονός ότι βγήκε θετικός στον Covid-19 μετά από μια περιοδεία στα Βαλκάνια είναι ένα πλήγμα για την εθνική υπερηφάνεια της χώρας του και τις προσπάθειές της να κρατήσει την πανδημία υπό έλεγχο.

«Λυπάμαι πολύ για κάθε μεμονωμένη περίπτωση κρούσματος», δήλωσε ο Τζόκοβιτς. «Ελπίζω ότι δεν θα περιπλέξει την κατάσταση υγείας κανενός και ότι όλοι θα πάνε καλά. Το τουρνουά μας είχε ως στόχο να ενώσει και να μεταφέρει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνιας σε όλη την περιοχή. » Κατά τη διάρκεια του τουρνουά επίδειξης Adria Tour που διοργάνωσε ο Σέρβος σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, αρχικά βρέθηκε θετικός ο Βούλγαρος, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ακολούθησε ο Κροάτης, Μπόρνα Τσόριτς κι εν συνεχεία οι Σέρβοι, Βίκτορ Τροΐτσκι και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο κόσμος τον γνωρίζει ως τον κορυφαίο πρωταθλητή του τένις, αλλά το ξέσπασμα του ιού μεταξύ των ελίτ του αθλήματος κινδυνεύει να χτυπήσει την εικόνα του Τζόκοβιτς. Ο Τζόκοβιτς αποτελεί μια σπάνια «γέφυρα» για πολλά βαλκανικά κράτη, που – συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας – αγωνίζονται ακόμη να ανακάμψουν από τους αιματηρούς πολέμους της δεκαετίας του 1990.

Ο επίσης γεννημένος στη Σερβία παίκτης του ΝΒΑ Νίκολα Γιόκιτς είναι θετικός στον κορωνοϊό και βρίσκεται σε απομόνωση. Αυτός και ο Τζόκοβιτς παρακολούθησαν μια αθλητική εκδήλωση στο Βελιγράδι την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να φορούν μάσκες ή γάντια.

Ο Nick Kyrgios, ο δεύτερος καλύτερος σε κατάταξη Αυστραλός παίκτης, μαζί με άλλους αθλητές κατέκρινε το τουρνουά Adria στο Twitter.

«Τελείως απερίσκεπτο να συνεχίσει στο τουρνούα, είπε. «Αυτό συμβαίνει όταν αγνοούνται όλα τα πρωτόκολλα. Και δεν είναι αστείο.»

Ο Τζόκοβιτς είπε ότι ενώ δεν εμφανίζει συμπτώματα του ιού, θα απομονωθεί για 14 ημέρες και θα επαναλάβει το τεστ σε πέντε ημέρες. Η σύζυγός του βγήκε επίσης θετική, ενώ οι εξετάσεις των παιδιών τους ήταν αρνητικές.