Ο Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης…!

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Ο υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως «θα βομβαρδίσει ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος» προτάθηκε από ένα ανώνυμο μέλος για το Νόμπελ Ειρήνης.

Υποψήφιοι φέτος για το Νόμπελ Ειρήνης είναι οι κάτοικοι των Ελληνικών νησιών, οι διαπραγματευτές οι οποίοι τερμάτισαν τον πενηνταετή εμφύλιο πόλεμο στην Κολομβία, μια πρώην αιχμάλωτη του Ισλαμικού Κράτους η οποία διέφυγε και έγινε ακτιβίστρια κατά της βίας των γυναικών και … ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Ο υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, ο οποίος έχει δηλώσει στο παρελθόν πως «θα βομβαρδίσει ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος» προτάθηκε από ένα ανώνυμο μέλος.

Ο διευθυντής του Peace Research Institute στο Όσλο, ο Κρίστιαν Χάπβρινκεν, δήλωσε στο CNN πως δε θα αποκαλύψει ποιος πρότεινε τον Τραμπ αλλά αντ’ αυτού μοιράστηκε τη φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε. Στο γράμμα πρότασης αναφέρεται πως ο Τραμπ θα «φέρει μια ζωτική ειρήνη μέσω μιας ιδεολογίας δύναμης, αφού οι απειλές του θα χρησιμεύσουν ως ανασταλτικός παράγοντας για το Ισλαμικό Κράτος, το πυρηνικό Ιράν και την κομμουνιστική Κίνα».

Μεταξύ των κατόχων του νόμπελ ειρήνης είναι ο Μάρτιν Λούθερ Τζούνιορ, ο Ερυθρός Σταυρός και ο Μπαράκ Ομπάμα ενώ έχουν προταθεί ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά και ο Αδόλφος Χίτλερ.