Ο Ντόναλντ Τραμπ θα βάλει δικά του λεφτά στην προεκλογική εκστρατεία…

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η «απεριόριστη» προσωπική του περιουσία του επιτρέπει να αντισταθμίζει το μικρό ύψος των χρηματικών συνεισφορών στην εκστρατεία του.

Παρά τα όσα δήλωσε πάντως, έκανε νέες κινήσεις προσεταιρισμού περισσότερων χορηγών προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα των ακινήτων συγκέντρωσε μόλις 3,1 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικές συνεισφορές τον Μάιο και έκλεισε τον μήνα με διαθέσιμα ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, πολύ πίσω από τη Δημοκρατική αντίπαλο του Τραμπ, τη Χίλαρι Κλίντον, η εκστρατεία της οποίας συγκέντρωσε 26 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και έκλεισε τον μήνα με διαθέσιμα ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κλίντον ελπίζει να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου και να συνεχίσει να συγκεντρώνει μεγάλα ποσά από συνεισφορές στην εκστρατεία της, ώστε να συνεχίσει να απασχολεί μεγάλο προσωπικό και να δαπανά εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και διαφημίσεις στο Διαδίκτυο, ειδικά στις πολιτείες αποφασιστικής σημασίας.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει ανοικτά ότι δεν τον ενδιαφέρουν τόσο οι χορηγίες κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας, αποκρούει την κριτική από μέρους στελεχών του GOP τα οποία υπογραμμίζουν πως θα χρειαστεί να συγκεντρώσει μετρητά για τη μάχη με την Κλίντον. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως η εκστρατεία του μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει ένα ποσό που θα ξεπεράσει το 1 δισεκ. δολάρια, αλλά ο Τραμπ επιμένει πως τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα.

«Αν χρειαστεί, μπορούμε να ξοδέψουμε απεριόριστα ποσά, θα βάλω τα δικά μου λεφτά», ανέφερε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως έχει δαπανήσει ήδη πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία του.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε ακόμη ότι η εκστρατεία του στοιχίζει λιγότερο από τις παραδοσιακές διότι είναι «πιο λιτή και πιο αποδοτική, όπως θα έπρεπε να είναι η κυβέρνησή μας».

Αλλά παρά την αδιαφορία που επιδεικνύει μέχρι σήμερα ο Τραμπ όσον αφορά τη συγκέντρωση χρηματοδοτήσεων για την προεκλογική του εκστρατεία, κάνει βήματα για να τις αυξήσει. Συγκλίνουσες πηγές ενήμερες για τις δραστηριότητες του μεγιστάνα σε αυτό το πεδίο ανέφεραν ότι επρόκειτο να παραστεί απόψε σε ένα δείπνο με στελέχη επενδυτικών ταμείων και παράγοντες της Γουόλ Στριτ.

Ο Γούντι Τζόνσον, δισεκατομμυριούχος επενδυτής κι επικεφαλής της ομάδας ράγκμπι New York Jets, οργανώνει εξάλλου ένα πρόγευμα για να συγκεντρωθούν χρηματοδοτήσεις υπέρ της εκστρατείας του Τραμπ το πρωί της Τετάρτης σε ένα ακριβό εστιατόριο στο Μανχάταν.

Η εκστρατεία του Τραμπ, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει κι άλλους χρηματοδότες, έστειλε σήμερα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλώντας τους υποστηρικτές του να συνεισφέρουν και τονίζοντας πως ο ίδιος ο υποψήφιος θα διαθέσει ισόποσα χρήματα με αυτά που θα βάλουν εκείνοι μέχρι του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Σταν Χάμπαρντ, χρηματοδότης των Ρεπουμπλικάνων από τη Μινεσότα, ιδιοκτήτης μιας αλυσίδας ραδιοφωνικών σταθμών, που έχει συμβάλει στην εκστρατεία Τραμπ, τόνισε πως ο υποψήφιος «πρέπει να καλέσει τον κόσμο να δώσει χρήματα και να σταματήσει όλες αυτές τις ανοησίες περί του ότι θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος την εκστρατεία του».

Ο Τραμπ απέλυσε αυτή την εβδομάδα τον διευθυντή της εκστρατείας του Κόρι Λεβαντόφσκι, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για τη συγκέντρωση χρημάτων.