Ο Ντίμον της JP Morgan έχει γίνει το «καλύτερο φιλαράκι» του Τραμπ

Αλλάζει «τροπάρι» ο Τζέιμι Ντίμον.

Πριν από ένα μήνα καυχιόταν πως θα μπορούσε να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ σε προεδρικές εκλογές, ωστόσο ο επικεφαλής της JP Morgan στηρίζει πλέον τον Λευκό Οίκο σε πολλά μέτωπα.

Στη συνέντευξη τύπου μετά τα αποτέλεσματα των τραπεζών, ο Ντίμον είχε πολλές «ευκαιρίες» να κριτικάρει τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ, τη συνήθεια του να «καταχράζει» την εξουσία προκειμένου να πιέζει καταστάσεις, καθώς και την ταραχώδη σχέση του με τη Federal Reserve.

Επαίνεσε στις διαπραγματευτικές τακτικές του Τραμπ με τους κινέζους, ενώ προέβλεψε πως οι Αμερικανοί θα έχουν μια καλή εμπορική συμφωνία.

Τόνισε ότι οι σχέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων με το Λευκό Οίκο είναι δραστήριες και καλές. Και την ίδια εβδομάδα που ο Τραμπ αποκάλεσε τη Fed «τρελή», ο Ντίμον δηλώνει πως δεν έχει δει ποτέ κανέναν Πρόεδρο που να θέλει να αυξάνονται τα επιτόκια.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει τον τελευταίο μήνα, αφότου ο Ντίμον δήλωσε πως είναι το ίδιο ισχυρός, αλλά εξυπνότερος από τον Τραμπ και πως θα μπορούσε να τον κερδίσει. Στη συνέχεια βέβαια μάζεψε τις δηλώσεις του, κάτι που δεν απέτρεψε τον Τραμπ από το να τον αποκαλέσει ένα νευρικό μάτσο… χάλια.

Όμως το ύφος του Ντίμον είναι πλέον φιλικό. Δήλωσε ενθουσιασμένος που η JP Morgan επεκτείνεται και πάλι, κάτι στο οποίο βοηθάει η έξυπνη ρυθμιστική πολιτική και το ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα.