Ο Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει την πατρίδα όπου μπορεί

Σε συνέντευξή του στο newpost.gr, ο Νομπελίστας Οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης αναφέρθηκε στις προοπτικές εξόδου της Κύπρου και της Ελλάδας από την κρίση, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως χρειάζεται ένας πολιτικός που δεν θα φοβηθεί να χάσει στις εκλογές.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των εκλογών στην Κύπρο λέγοντας πως: “Στη Κύπρο χρειάζεται πολλή δουλειά αμέσως μετά τις εκλογές γιατί βασικά η κυβέρνηση Χριστόφια δεν έκανε τίποτα για τον τόπο και τις σχέσεις του με τους ξένους δανειστές τους τελευταίους μήνες. Στην Ευρώπη περιμένουν τον νέον πρόεδρο για να αρχίσουν πάλι οι συνομιλίες. Δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο με τις εκλογές και την αδράνεια της κυβέρνησης που ίσως μας στοιχίσει στο τέλος.

Το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι να υπογράψει το μνημόνιο για να πάρουμε τα λεφτά επιτέλους, πριν γίνει καμιά μεγαλύτερη ζημιά. Αλλά παρά τις μεγάλες προσπάθειες του υπουργού οικονομικών, η όλη αντιμετώπιση της τρόικας και του μνημονίου ως τώρα από το Κυπριακό δημόσιο ήταν τέτοια που αμφιβάλλω αν υπάρχει γερή βάση πάνω στην οποία μπορεί να δράσει η νέα κυβέρνηση. Δεν φαίνεται να υπάρχει μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά μεμονωμένες μάχες. Πολύ φοβούμαι πως θα χρειαστεί να ξεκινήσουμε από την αρχή”.

Ενώ σχετικά με τον αν ο ίδιος προτίθεται να βοηθήσει είπε χαρακτηριστικά:”Είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω την πατρίδα εκεί που μπορώ”.