Ο Νικόλας προτείνει αποχώρηση και ο Καρογιάν παραμονή στη κυβέρνηση

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πρότεινε απόψε κατά τη συνεδρία του Ε.Γρ. του ΔΗΚΟ, αποχώρηση από την Κυβέρνηση και ότι ο Νίκος Αναστασιάδης παραβίασε την προεκλογική συμφωνία.

Από την άλλη, τη θέση ότι το ΔΗΚΟ πρέπει να είναι παρών στις διαπραγματεύσεις και ν’ αναπτύξει διάλογο «επικαιροποιώντας και εμβαθύνοντας την προεκλογική συμφωνία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ» εισηγήθηκε ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Ο κ. Καρογιάν αποχώρησε από το ΔΗΚΟ στις 19.50, ενώ η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου συνεχίζεται.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων το ΔΗΚΟ πρέπει να είναι παρών μαζί με τον Πρόεδρο, να αναπτύξει διάλογο επικαιροποιώντας και εμβαθύνοντας τη συμφωνία που έγινε.

Ο κ. Καρογιάν φέρεται να είπε ενώπιον των μελών του σώματος ότι δεν βλέπει καμία παραβίαση της προεκλογικής συμφωνίας του Προέδρου Αναστασιάδη με το ΔΗΚΟ και θεωρεί υπερβολικές κάποιες ερμηνείες που δόθηκαν.

Φέρεται να είπε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος «και η διαφυγή από τις ευθύνες θα δημιουργήσει σμπαράλιασμα του εσωτερικού μετώπου και θα αποδυναμώσει το ρυθμιστικό ρόλο το κόμματος που θα τον εκχωρήσει σε κάποιους άλλους».

Στόχος και στρατηγική του ΔΗΚΟ, ανάφερε, είναι να διαμορφώσουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση που εμείς θεωρούμε σωστό να λυθεί το Κυπριακό.

Όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν είπε ότι ούτε το ωραιοποιεί ούτε το εξωραΐζει, αλλά δεν αποδέχεται τις υπερβολικές ερμηνείες που δίνονται.

Η άποψη του, όπως φέρεται να διατυπώθηκε, είναι ότι υπάρχουν σημεία που επιδέχονται ερμηνειών και αυτό όπως σημείωσε είναι το προβληματικό του κοινού ανακοινωθέντος.

Έχουμε λόγο σημαντικό να συναποφασίζουμε, είπε.

Στο βήμα τώρα είναι ο Βουλευτής Άγγελος Βότσης.