Ο Νικόλας απέλυσε τον Γεωργίου διότι δεν αποδέχτηκε την παράνομη αποκοπή μισθού

Ο Νικόλας απέλυσε τον Γεωργίου διότι δεν αποδέχτηκε την παράνομη αποκοπή μισθού

 «Στελέχη του ΔΗΚΟ μιλούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ντροπιαστική ενέργεια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, όπου την ίδια ώρα πιέζει και διεκδικεί δήθεν από την Κυβέρνηση επιδόματα για τους μικρομεσαίους και από την άλλη προβαίνει σε αποκοπές μισθού λόγω μείωσης του «κύκλου εργασιών» τους, ταπεινώνοντας ουσιαστικά όλο το προσωπικό του»!

Πήρε επιστολή απόλυσης από το έμμισθο προσωπικό του ΔΗΚΟ ο κ. Γιώργος Γεωργίου. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook οι λόγοι είναι και πολιτικοί και ηθικοί, ωστόσο δεν θα αναφέρει κάτι περισσότερο επί του παρόντος αν και ο κόσμος γνωρίζει, ενώ τονίζει ότι δεν είναι πλέον μέλος του ΔΗΚΟ και παράλληλα Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Η παραίτηση του οφείλεται στο ότι την προηγούμενη βδομάδα ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών στο έμμισθο προσωπικό, κάτι το οποίο προκάλεσε αναβρασμό στο ΔΗΚΟ. Η μείωση έφτανε το 30% για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο ενώ τον Ιούνιο όπως ανακοινώθηκε η μείωση θα ανερχόταν στο 10%.

Πληροφορίες της Λαιμητόμος.com αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργίου δεν αποδέχτηκε να υπογράψει το «ντροπιαστικό» έντυπο αποκοπής απολαβών που τους έθεσε ως εκβιαστικό όρο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ για να πληρωθεί το προσωπικό τον μήνα Απρίλιο. Παράλληλα πληροφορούμαστε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δεν μπήκε καν στο κόπο να επικοινωνήσει έστω τηλεφωνικώς με τον κατά τα άλλα στενό του συνεργάτη για 5,5 χρόνια κ. Γιώργο Γεωργίου. Ο κ. Γεωργίου από δημοσιογράφος στο ραδιοσταθμό ο Λόγος προσλήφθηκε ως έμμισθο προσωπικό στο ΔΗΚΟ την 1/01/2015, μετά που υπήρξε και υποψήφιος του Κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014 βοηθώντας και ενισχύοντας το ΔΗΚΟ στις τότε εποχές της αρχικής πολιτικής απόρριψης για τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Η μουρμούρα που επικρατεί σήμερα στο ΔΗΚΟ – σε υπαλλήλους, στελέχη ακόμη και της Γραμματείας αλλά κυρίως στη βάση του κόμματος, είναι όταν σε μια τέτοια περίπτωση ενός ανθρώπου όπως ο κ. Γεωργίου που υπήρξε υπέρμαχος της πολιτικής του πατέρα του Νικόλα Τάσσου Παπαδόπουλου, αποτέλεσε υποψήφιος λόγω Νικόλα, στενός συνεργάτης του Νικόλα συμμετέχοντας για χρονιά στο πρωινό καφέ, και ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμπεριφέρθηκε με αυτό τον τρόπο της απαξίωσης, πως θα συμπεριφερθεί στους ξένους ή στους μη υποστηριχτές του εντός κόμματος και φυσικά πως θα συμπεριφερόταν του κόσμου αν εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Αξιοσημείωτη είναι η φωτογραφία του αρχείου μας του Μαΐου του 2014 με τους τότε υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΔΗΚΟ, όπου σήμερα στην καλύτερη περίπτωση 4 στους 6 δεν υποστηρίζουν πλέον το ΔΗΚΟ και τις πολιτικές του Νικόλα Παπαδόπουλου!

Πολιτικό ρεπορτάζ, Μαριλένα Χρίστου