Ο Νίκος Αναστασιάδης κοντά στους εθελοντές

Εθελοντισμός … η ενεργή συμμετοχή του πολίτη στην κοινωνία που πρέπει να στηριχθεί. Αναγνωρίζοντας το ρόλο των εθελοντών, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης βρέθηκε κοντά τους για να τους εκφράσει την υποστήριξή του και να ακούσει τους προβληματισμούς τους.

Σε διαβούλευση με εκπροσώπους 45 εθελοντικών οργανώσεων ο κ. Αναστασιάδης παρέθεσε τις θέσεις του και τις σχεδιαζόμενες δράσεις αν εκλεγεί, καθώς ένα κράτος δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί χωρίς την ενεργό συμμετοχή του πολίτη.

«Ειδικά στις μέρες μας, που το κράτος αποτυγχάνει να ασκήσει επαρκώς τον κοινωνικό του ρόλο, ο εθελοντισμός αποκτά ιδιαίτερη αξία. Δείχνει ότι η κοινωνία δεν παραμένει απαθείς στα αυξημένα προβλήματα»,

Τόνισε τους τρεις κύριους πυλώνες της πολιτικής του για τον εθελοντισμό που είναι οι στοχευόμενες χορηγίες με καλύτερη διαφάνεια και έλεγχο, η βελτίωση των υποδομών και η θεσμοθέτηση της Άτυπης και μη Τυπικής Μάθησης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος απένειμε το Βραβείο της Χρονιάς- Μανώλη Χριστοφίδη 2013, στο Σωματείο των Μικρών Εθελοντών εξαίροντας το έργο που επιτελείται κυρίως από παιδιά ηλικίας 4-18 ετών.

Το Βραβείο της Χρονιάς θεσπίστηκε από την Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού το 2001 και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Βραβείο της χρονιάς – Μανώλη Χριστοφίδη», ως φόρος τιμής στον αείμνηστο ιδρυτή της ΝΕΔΗΣΥ και από τα πρώτα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού.