Ο Μπαν Γκι-Μουν επισκέφθηκε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Σε φιλοφρονητικό επίπεδο κρατήθηκε η χθεσινοβραδινή επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα και τον κ. Μπαν συνόδευε ο αναπληρωτής ΓΓ και στενός του συνεργάτης Kim Won-soo.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα περιορίστηκε απόλυτα σε φιλοφρονητικά επίπεδα.

«Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση και οπωσδήποτε αυτό που ευχήθηκε ο Γενικός Γραμματέας είναι να μείνω μακράν – κατά τη συμβουλή του – οποιασδήποτε εμπλοκής η οποία οπωσδήποτε θα μπορούσε να επιβραδύνει την ταχεία ανάρρωση. Τον ευχαρίστησα βεβαίως γιατί όντως ήταν μια σημαντική συμβουλή, η οποία με προβλημάτισε».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Γενικός Γραμματέας κατανοεί τη θέση της Λευκωσίας για την αναστολή της συμμετοχής στις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι με τον κ. Μπαν δεν ενεπλάκη σε διάλογο που αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και συνεπώς δεν έχει την όποια γνώμη.

«Αλλά γνωρίζω εν πάση περιπτώσει από το παρελθόν, τι η στάση της κάθε πλευράς καθορίζεται ανάλογα με τα γεγονότα και τα γεγονότα δικαιολογούσαν απολύτως την απόφαση που πήραμε και τη στάση που τηρήσαμε και τηρούμε», σημείωσε.

Χθες το πρωί – όπως είχε προαναγγείλει την Κυριακή ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ Ανταμς – ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη στο νοσοκομείο Mt Sinai για καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν τη θετική του πορεία ανάρρωσης.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το νοσοκομείο, τους γιατρούς μου και με ικανοποίηση εκφράζω τη δική τους ιδιαίτερη ευχαρίστηση για την πορεία της ανάρρωσης και ανάκαμψης της υγείας μου», είπε στους δημοσιογράφους..

Σήμερα το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πρώτη κυρία θα παρακαθίσουν σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του η ηγεσία της κυπριακής παροικίας.

Θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για την Κύπρο το Σάββατο.