Ο Μιχάλης Σοφοκλέους απαντά σε ερώτηση για τα γεγονότα στην Ουκρανία (βίντεο)

Απάντηση του Διευθυντή του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης κ. Μιχάλη Σοφοκλέους σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία

httpv://www.youtube.com/watch?v=2g6anOSLjXM&feature=youtu.be

Η Κύπρος και είναι θέση του κόμματος μας πρέπει να είναι προσηλωμένη σε θέματα αρχών και οι αρχές στο θέμα της Ουκρανίας αφορούν το σεβασμό της κυριαρχίας της, της εδαφικής ακεραιότητας και του συντάγματος της. Αφορούν ταυτόχρονα και το σεβασμό της Δημοκρατίας, την πάταξη της διαφθοράς και του δικαιώματος όλων των πολιτών είτε ουκρανικής καταγωγής είτε ρωσόφωνων να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα.

Παρατηρούνται προβλήματα και από τις δύο πλευρές προς αυτή την κατεύθυνση και η ευρωπαϊκή ένωση οφείλει να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει και της αναλογεί προς όλες τις κατευθύνσεις για να λυθούν τα ζητήματα αυτά.

Από εκεί και πέρα στο θέμα των οποιονδήποτε μέτρων λαμβάνονται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα πρέπει η ευρωπαϊκή ένωση να είναι προσεχτική και το έχει τονίσει ο υπουργός εξωτερικών. Ούτος ώστε αυτά τα μέτρα να μην προκαλούν τελικά παραπάνω ζημιά σε οικονομίες εντός της ευρωπαϊκής ένωσης, αντί σε οποιεσδήποτε άλλες.