Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ζητά 22 εκατ. ευρώ από τον Χριστόφια

Τα δάνεια της Ομόνοιας έφτασαν στα μαχαίρια και γκρέμισαν τη πολύχρονη στενή φιλία του τέως Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια με τον εργολάβο Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε με αφορμή  τις εργασίες που έκανε ο κ. Νεοφύτου στο σπίτι και στο εξοχικό του κ. Χριστόφια και υποστηρίζει ότι δεν πληρώθηκε. Ο κ. Νεοφύτου υποστηρίζει ότι οι εργασίες κόστισαν 600.000 ευρώ κάτι που αμφισβητεί ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι “κυνηγούσε” τον κ. Νεοφύτου να τον πληρώσει αλλά αυτός δεν έπαιρνε τα χρήματα.

Τώρα ο κ Νεοφύτου,  καλεί τον Δημήτρη Χριστόφια ως τριτοδιάδικο σε υπόθεση διεκδίκησης 22 εκατ. ευρώ από ρωσική τράπεζα. Ο κ. Νεοφύτου ήταν εγγυητής δανείου για την Ομόνοια €13.600.000 με τόκους ύψους €8.000.000 μέχρι σήμερα. Το δάνειο δεν αποπληρώθηκε και έτσι η τράπεζα διεκδικεί τα χρήματα από τον κ. Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου υποστηρίζει ότι πιέστηκε να αναλάβει τη προεδρία της “Ομόνοιας” από τον Δημήτρη Χριστόφια την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η “Ομόνοια” είναι ποδοσφαιρική ομάδα η οποία έχει σαφές αριστερό προφίλ και ελέγχεται από στελέχη του ΑΚΕΛ όπως άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες ελέγχονται από στελέχη άλλων κομμάτων.

Ο Μιλτιάδης αποκάλυψε πως η ηγεσία του ΑΚΕΛ φρόντισε να εκλεγεί στην προεδρία της Ομόνοιας, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν ζητά τα οφειλόμενα από το ΑΚΕΛ, απάντησε πως με εκείνον που εσυνεννοείτο για όλα τα θέματα ήταν ο Χριστόφιας. Εκείνον τον καιρό, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, «ο Χριστόφιας ήταν ο εις και μοναδικός, αποφάσιζε, διέτασσε και αυτός μου έλεγε τι θα έκανα. Πάντοτε συνεννοούμουν με αυτόν και όχι με κανέναν άλλο ή το ΑΚΕΛ».

Είπε ακόμα πως η Ομόνοια δεν πήγαινε καλά και ο Χριστόφιας ήταν θορυβημένος γιατί ο κόσμος του ΑΚΕΛ είχε φτάσει σε απελπισία και θα έπρεπε να βγει να πανηγυρίσει όπως πανηγύριζε ο κόσμος της Ανόρθωσης και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ. Ήθελε εξάλλου να ευχαριστήσει τον κόσμο του ΑΚΕΛ για την εκλογή του με μια δυνατή Ομόνοια που θα κέρδιζε τίτλους. Έπρεπε με κάθε τίμημα να πρωταγωνιστήσει η Ομόνοια και για τον σκοπό αυτό έκανε μεταγραφές ποδοσφαιριστών προσφέροντας υπέρογκα ποσά χρημάτων, όπως €600.000 τον χρόνο για τον Γιάννη Οκκά, τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και τον Λούα-Λούα. Το ύψος του ποσού που δαπανήθηκε για τους τελευταίους δύο, δεν το θυμάται. Υψηλά ποσά χρημάτων βρίσκονταν επίσης και στα συμβόλαια των Γιώργου Εφραίμ και Στάθη Αλωνεύτη.

Η αντεξέταση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.