Ο Μητσοτάκης κλείνει μέτωπα και κάνει επίθεση στον Τσίπρα

Η είδηση αυτή τη φορά δεν βγήκε από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά από το ότι ο Πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να κλείσει ένα ακόμη μέτωπο συναντώντας τον τ. Πρόεδρο Βαγγέλη Μειμαράκη την ερχόμενη Δευτέρα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να κλείσει τον κύκλο της αμφοσβήτησης που είχε ξεκινήσει από τον Μειμαράκη σε συζήτησή του με Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες. Κατά τα άλλα στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι: «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση. Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα, δεν θα γίνουμε κανενός το δεκανίκι. Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές, το δίλημμα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας» είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας την κυβέρνηση για θέατρο του παταλόγου. Ανεβάζοντας τους τόνους υπσοτήριξε ότι η χώρα δεν έχει κυβέρνηση αλλά ανίκλανους , ιδεοληπτικούς και ψεύτες.
Στη συνέχεια τόνισε ότι «πρέπει να κοπεί κάθε συζήτηση για το grexit» και ότι «δίνουμε μάχη να μειωθούν τα πλεονάσματα». Επίσης, περιγράφοντας το πρόγραμμά του επεσήμανε: «Χρειάζεται μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Χρειάζεται γενναία μείωση των κόκκινων δανείων. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στο κράτος, χρειάζεται πραγματική επανάσταση, με μείωση της γραφειοκρατίας, με αξιολόγηση και αξιοποίηση του δυναμικού στο Δημόσιο, με επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Ίσως η πιο σημαντική μεταρρύθμιση είναι στην Παιδεία. Χρειάζεται, επίσης, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και πρακτικές που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

Ο Μητσοτάκης δικαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ Καραμανλή και Σαμαρά, που βρίσκονταν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Η ΝΔ, διαχρονικά, είναι δύναμη σταθερότητας. Το 2009 είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ήταν μπροστά, έγκυρα και έγκαιρα. Το 2014 μία κυβέρνηση της ΝΔ ήταν έτοιμη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά το 2015 επικράτησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού». Αναφερόμενος τέλος στα ελληνοτουρκικά ο Πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «επιπολαιότητα και ανεπάρκεια αυτών που κυβερνούν», εξηγώντας ότι «μετά από μία δεκαετία προσέγγισης, η ένταση έχει επανέλθει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και κατέληξε:
«Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και επιδιώκει καλές σχέσεις. Αυτά τα θέματα δεν σηκώνουν ελαφρότητα και ψευτοπαλικαρισμούς, θέλουν τόλμη και αρετή και αίσθημα ευθύνης. Ενημέρωσα τους εταίρους μας για την τουρκική προκλητικότητα στην Ευρώπη και βρήκα ανταπόκριση. Οι εξωτερικές σχέσεις θέλουν στρατηγική, θέλουν να ξέρεις που πας».