Ο Μητσοτάκης κάλυψε τον Κικίλια για το εμβόλιο κορωνοϊού… Τι είπε για τα fake news…

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «συμβόλαιο προαγοράς του εμβολίου»: «Θα ήθελα να πω σε όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν άδικα τον υπουργό (σσ Υείας) ότι προανήγγειλε κάτι το οποίο δεν υπάρχει, να δουν τα πραγματικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο προαγοράς για ένα εμβόλιο το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα αν θα δουλέψει, αλλά είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα δουλέψει», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση πως κάποιοι έσπευσαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα να αμφισβητήσουν κάτι το οποίο ουσιαστικά αφορά μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία», πρόσθεσε.
Η Ελλάδα θα λάβει την ποσόστωση εμβολίων κατά του κορονοϊού που της αναλογεί με βάση τη συμφωνία προαγοράς που σύναψαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, εφόσον το υπό ανάπτυξη εμβόλιο περάσει επιτυχώς τις απαραίτητες δοκιμές, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης για την εξέλιξη της επιδημίας, που έγινε το πρωί της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κικίλιας χθες είπε ότι η Ελλάδα θα παραλάβει 700.000 δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης στο τέλος του Δεκεμβρίου και θα αρχίσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

«Ο κορονοϊός δεν είναι κατασκεύασμα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε επίσης στις ψευδείς ειδήσεις που εξακολουθούν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο, σημειώνοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «κυρίως μέσα από τις προσωπικές ιστορίες αυτών οι οποίοι έχουν δει στην πράξη τι σημαίνει κορονοϊός, πόση ζημιά μπορεί να κάνει, αυτών οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι φοράνε τη μάσκα τους κάθε μέρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συμπολίτες τους και τους ανθρώπους που αγαπούν».

Τόνισε πως ακριβώς οι αφηγήσεις των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τον αγώνα κατά του ιού θα δείξουν στη μειοψηφία των Ελλήνων που αμφισβητεί τον κίνδυνο ότι το πρόβλημα αποτελεί πραγματικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά από τους πολίτες, και δεν πρόκειται για κατασκεύασμα που ταιριάζει σε δυσνόητες θεωρίες συνωμοσίας.