Ο Μανσούρ ορκίσθηκε ως πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αιγύπτου

Ο Αιγύπτιος δικαστής που πρόκειται να ορκιστεί σήμερα ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας, έδωσε προηγουμένως τον όρκο του ως επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο Αντλι Μανσούρ, ο οποίος θα αντικαταστήσει στην προεδρία τον Μοχάμεντ Μόρσι, δεν είχε ακόμη ορκιστεί ως επικεφαλής του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Θα διοριστεί στη θέση του αρχηγού του κράτους βάσει ενός σχεδίου μετάβασης που εκπονήθηκε από το στρατό.

Οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων που συνελήφθησαν χθες Τετάρτη μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι κρατούνται στην ίδια φυλακή του Καϊρου με τον προκάτοχό του στην προεδρία Χόσνι Μουμπάρακ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Σαάντ Ελ-Κατάνι, επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (FJP) και πρώην πρόεδρος της Βουλής, συνελήφθη μαζί με τον Ρασάντ αλ-Μπαγιούμι, έναν από τους ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην φυλακή Τοράχ, στα περίχωρα του Καϊρου, όπου κρατούνται ο Μουμπάρακ και οι γιοί του Αλάα και Γκαμάλ.

Ο Μουμπάρακ δικάζεται κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία διαδηλωτών στην εξέγερση του 2011 με την οποία απομακρύνθηκε. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν διαφορετικές κατηγορίες για διαφθορά.

Ο Μόρσι επίσης κρατείται από τις στρατιωτικές αρχές, είπε χθες το βράδυ στο Ρόιτερς εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων και πηγή ασφαλείας.

Αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι ο Μόρσι κρατείται σε εγκαταστάσεις της υπηρεσίας κατασκοπείας του στρατού.

Το MENA μετέδωσε χθες το βράδυ ότι η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες σύλληψης “ενός αριθμού μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων που κατηγορούνται για υποκίνηση σε βία και διατάραξη της γενικής ασφάλειας και ειρήνης”.