Ο Μακαριώτατος έστειλε μήνυμα πίστης στον αγώνα για δικαίωση

Σε ευχετήρια μηνύματα του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’  εύχεται όπως ο ενσαρκωθείς Χριστός ευλογεί και καθοδηγεί τον Ελληνισμό και ειδικά τον Ελληνισμό της Κύπρου στην πορεία του προς τη δικαίωση.

Ο Μακαριώτατος στο μήνυμα του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη του εύχεται ταχεία ανάρρωση για το καλό του κυπριακού λαού. Προσθέτει ότι θα προσκαλέσουμε τον ενανθρωπήσαντα Θεό να επισπεύσει το τέλος των δεινών μας με την κατίσχυση της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Αφού επισημαίνει ότι ο τόπος διέρχεται κρίσιμες ημέρες, υπογραμμίζει ότι δεν θα φοβηθούμε και δεν θα καμφθούμε από τις αντιξοότητες.

Στο μήνυμα προς τον Πρόεδρο Παπούλια, ο Αρχιεπίσκοπος εύχεται όπως αντλήσουμε από το ανέσπερο φως του σπηλαίου της Γεννήσεως για χαρά, παρηγοριά, θάρρος και ελπίδα για τις προσωπικές και εθνικές τρικυμίες. Συνεχίζοντας προσθέτει ότι ο κυπριακός λαός κατά τις πονηρές ημέρες και κρίσιμες στιγμές που διέρχεται δεν φοβάται, δεν πτοείται αλλά συνεχίζει καρτερικά την ιστορική του πορεία.

Τέλος στο μήνυμα τουπρος τον Πρωθυπουργό Σαμαρά, ο Κύπρου Χρυσόστομος αναφέρει ότι ο κυπριακός Ελληνισμός υπέστη πολλά δεινά και δοκίμασε μακροχρόνιες ταλαιπωρίες αλλά ουδέποτε απώλεσε το θάρρος του και ουδέποτε λιγοψύχησε. Προσθέτει ότι συνεχίζουμε καρτερικά την πορεία μας έχοντας ακράδαντη πίστη ότι η κατίσχυση του δικαίου και το μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης των Χριστουγέννων θα βρει και στην περίπτωση της μαρτυρικής Κύπρου πραγμάτωση.