Ο Μαδούρο ετοιμάζεται να βγάλει από τη Βενεζουέλα 20 τόνους χρυσού!

Ο βουλευτής της Βενεζουέλας Jose Guerra έριξε μια βόμβα στο Twitter Την Τρίτη: Το ρωσικό Boeing 777 που είχε προσγειωθεί στο Καράκας την προηγούμενη μέρα ήταν εκεί για να απομακρύνει 20 τόνους χρυσού από τους θησαυρούς της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η είδηση πυροδότησε μια “έκρηξη” των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που γέμισαν με φημολογία και οργή. Όταν ρωτήθηκε πώς το γνώριζε αυτό, ο Guerra δεν έδωσε κανένα στοιχείο.

Μήπως πρόκειται για ένα ακόμα εξωφρενικό σχόλιο από έναν βουλευτή που προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή στη δεινή κατάσταση της Βενεζουέλας την οποία διέτρεξε η κρίση; Ίσως όχι, κι αυτό για ένα λόγο: Ο Guerra είναι πρώην οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας που διατηρεί επαφή με τους παλιούς συναδέλφους του, εκεί. Υπάρχει όμως κι άλλος λόγος: Ένας άνθρωπος με άμεση γνώση του θέματος είπε στο Bloomberg News την Τρίτη ότι 20 τόνοι χρυσού έχουν τεθεί στην άκρη στην κεντρική τράπεζα για φόρτωση. Το φορτίο αξίζει περίπου 840 εκατομμύρια δολάρια, ο χρυσός αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των αποθεμάτων αυτού του πολύτιμου μετάλλου στη Βενεζουέλα, δήλωσε η ίδια πηγή. Δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για τις ράβδους χρυσού.