Ο «μαγικός» κανόνας 40/70 για επαγγελματική επιτυχία…

The Oracles το λένε και είναι ένα δίκτυο με υπερεπιτυχημένους επιχειρηματίες, ιδρυτές εταιριών και γενικούς διευθυντές, που μοιράζονται τα μυστικά τους με τον κόσμο.

Ένας από αυτούς, ο Shaun Rawls, άλλος ένας αυτοδημιούργητος μεγιστάνας, μίλησε πρόσφατα για το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις στον κόσμο του επιχειρείν.

Ο Rawls είναι ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Rawls Consulting, μιας φίρμας με πάνω από 4 δισ. δολάρια ετήσιο τζίρο.

Για τον ίδιο το μεγαλύτερο λάθος είναι να αργείς χαρακτηριστικά να πάρεις μια απόφαση. Το αντίμετρο εδώ είναι ο κανόνας του 40/70, τον οποίο έμαθε όπως λέει από τον στρατηγό, αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ!

«Αν μπορείς να εφαρμόσεις τον κανόνα του 40/70», μας λέει, «θα γίνεις πετυχημένος σε ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις. Χρόνια πριν, έμαθα τον πολύτιμο κανόνα από τον στρατηγό Κόλιν Πάουελ: Χρειάζεσαι μόλις το 40-70% της πληροφορίας για να πάρεις μια απόφαση».

Μην ψάχνετε την απόλυτη βεβαιότητα, συμβουλεύει, γιατί τότε θα χάσετε την ευκαιρία. Πώς όμως να κάνεις μια καλή επιλογή όταν αγνοείς ένα τόσο μεγάλο κομμάτι δεδομένων;

«Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, τραβήξτε τη σκανδάλη και προχωρήστε. Η αποτελεσματική διοίκηση είναι ένα μείγμα γνώσης και εμπειρίας»…