Ο Μάικ Τάισον επέστρεψε σε βαζάκι το αυτί που δάγκωσε και έκοψε από τον Χόλιφιλντ

Το 1997 ο Μάικ Τάισον επάνω στο ριγκ «μονομαχούσε» με τις γροθιές του με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ για τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών στην πυγμαχία. Όλος ο κόσμος έβλεπε τη μάχη αυτών των γιγάντων στην «MGM Grand Arena» στο Λας βέγκας.

Οι γροθιές έπεφταν σαν σφυριά και η νίκη έκλεινε το μάτι πότε στον έναν και πότε στον άλλον. Κάποια στιγμή που οι δυο πυγμάχοι ήρθαν κοντά και πριν προλάβει ο διαιτητής να τους χωρίσει, ο Τάισον άρπαξε με τα δόντια του το αυτί του Χόλιφιλντ και του το έκοψε.

Σήμερα ο 50χρονος Τάισον στην αυτοβιογραφία του δεν κρύβει πως εκείνο το βράδυ ήθελε κυριολεκτικά να σκοτώσει τον αντίπαλο του: «Ήθελα να τον σκοτώσω. Όποιος ήταν παρών στο ρινγκ, θα μπορούσε να δει την τυφλή οργή μου. Ήμουν έξαλλος, ήμουν εκτός ελέγχου σαν ένας απείθαρχος στρατιώτης, γι’ αυτό τον χτύπησα στο κεφάλι». Η οργή μεγάλωνε για τον Τάισον επειδή ο Χόλιφιλντ τον είχε αποκαθηλώσει από πρωταθλητή ένα χρόνο πριν.

Πάντως ο Τάισον κράτησε το αυτί του Χόλιφιλντ, το έβαλε σε ένα βάζο με φορμαλδεΰδη για να διατηρηθεί και του το επέστρεψε χρόνια μετά: «Βλέπω τον Εβάντερ από καιρού εις καιρόν. Κάναμε και ένα διαφημιστικό μαζί για το ESPN και του έδωσα πίσω το αυτί του σε φορμαλδεΰδη»