Ο Λουίς Φίγκο ανέλαβε σύμβουλος της UEFA

Σύμβουλος σε θέματα ποδοσφαίρου της UEFA θα εκτελεί στο εξής ο Λουίς Φίγκο, όπως ανακοινώθηκε (11/10) από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Ο άλλοτε Πορτογάλος διεθνής επιθετικός των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα έχει συνεργάτες την 29χρονη Γερμανίδα παίκτρια της Βόλφσμπουργκ, Ναντίν Κέσλερ και τον άλλοτε άσο της Ίντερ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, οι οποίοι προσλήφθηκαν στο ίδιο πόστο στις αρχές του 2017 και να συνεργάζονται με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και την Football Division.

Η ομάδα αυτή θα ασχολείται με τις τεχνικές πτυχές, τους νόμους του αθλήματος, αλλά και με τη συνολική ελκυστικότητά του. Ο Φίγκο, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της FIFA το 2015, θα αποτελέσει επίσης την πρωταρχική φιγούρα στο πρόγραμμα των πρεσβευτών της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.
«Είχα την τύχη να αποκτήσω πλούσια εμπειρία και θεωρώ πως μπορώ να έχω μία θετική επιρροή στο πέρασμα των γνώσεών μου», τόνισε ο Φίγκο με δήλωσή του. Ο Πορτογάλος, ο οποίος στο παρελθόν αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου, συνέχισε: «Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται συνεχώς. Είναι προνόμιο να ασχολούμαι με τα κοινά της UEFA και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλεξάντερ Τσέφεριν που μου δίδει αυτή την ευκαιρία».

Από την πλευρά του ο «ισχυρός άνδρας» της UEFA ισχυρίστηκε ότι η παραδειγματική συμπεριφορά του Φίγκο, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει τον σεβασμό όλων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. «Είμαι πολύ περήφανος που εντάσσεται στην ομάδα μας. Η τρομερή ποδοσφαιρική του εμπειρία θα αποτελέσει πολύτιμο πλεονέκτημα για την UEFA», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Τσέφεριν.