Ο Λαβρόφ κερνούσε πίτσες και βότκα στους δημοσιογράφους γιατί αργούσε ο Κέρι

«Πίτσα από την αμερικανική αντιπροσωπεία. Τη βότκα την προσφέρει η ρωσική αντιπροσωπεία», είπε με σοβαρό ύφος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μοίρασε πίτσες και βότκες στους δημοσιογράφους, αστειευόμενος για το πόσο καθυστερούσε ο ομόλογός του των ΗΠΑ Τζον Κέρι να αποφασίσει χθες βράδυ, καθώς οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δύο βετεράνους διπλωμάτες τράβαγαν σε μάκρος στη Γενεύη.

Ο Λαβρόφ κατέβηκε απροειδοποίητα τρεις φορές στο υπόγειο του ξενοδοχείου President Wilson, όπου οι δημοσιογράφοι περίμεναν ατέλειωτες ώρες ειδήσεις για τη συμφωνία των δύο πλευρών για τη Συρία.

Στην πρώτη του εμφάνιση, ο Λαβρόφ είπε στους απηυδισμένους εξαιτίας της πολύωρης αναμονής δημοσιογράφους ότι για την καθυστέρηση θα έπρεπε να κατηγορούν τον Τζον Κέρι. «Ελπίζω να έχουμε ειδήσεις να σας πούμε πριν η Ουάσινγκτον πάει για ύπνο», συμπλήρωσε.

Περίπου μία ώρα αργότερα, ο Λαβρόφ εμφανίστηκε ξανά για να ταΐσει τους πεινασμένους για ειδήσεις δημοσιογράφους – κατά κυριολεξία: συνοδευόταν από συνεργάτες του, ο ένας από τους οποίους κουβάλαγε μια μεγάλη στοίβα κουτιά με πίτσες, που ανακοίνωσε πως ήταν δώρο «της αμερικανικής αντιπροσωπείας».

Καθώς οι δημοσιογράφοι καταβρόχθιζαν τις πίτσες, ο Λαβρόφ επέστρεψε, με δυο μπουκάλια ρώσικη βότκα στα χέρια.

«Πίτσα από την αμερικανική αντιπροσωπεία. Τη βότκα την προσφέρει η ρωσική αντιπροσωπεία», είπε με σοβαρό ύφος.

capture