Ο Λίλλης οδήγησε στις νέες συλλήψεις για τη Δρομολαξιά

Συνελήφθησαν στελέχη πρώτης γραμμής του ΑΚΕΛ

Η Αστυνομία προχώρησε στην εκτέλεση και των τριών ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί νωρίτερα σχετικά με την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Οι συλλήψεις έγιναν στη βάση της κατάθεσης του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη, ο οποίος τελεί ήδη υποκράτηση για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθηκαν οι Χρίστος Αλέκου 57 χρόνων και Βενιζέλος Ζαννέτος, 66 χρόνων στελέχη του ΑΚΕΛ, και Αντώνης Ιωακείμ, 55 χρόνων επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic του Νίκου Λίλλη.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Σε δηλώσεις το απόγευμα η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου ανέφερε ότι συνελήφθησαν τρία άτομα για διερευνώμενες υποθέσεις συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσίας για καταδολίευση, κλοπής , εκβιασμού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι τρεις, είπε, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Τυρίμου είπε ότι τα τρία πρόσωπα ανακρίνονται και στις καταθέσεις τους προβάλλουν τους δικούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι και διερευνώνται.

Σε ερώτηση αν η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τριών μετά τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη, η κ. Τυρίμου είπε ότι «μετά από κατάθεση που δόθηκε στην Αστυνομία και στην οποία φέρεται να εμπλέκονται τα τρία πρόσωπα, η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και συνελήφθησαν νωρίς το απόγευμα».

Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι η σύλληψη έγινε «βάσει της συγκεκριμένης κατάθεσης».

Για το αν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των τριών, τα οποία θεωρούνται ύποπτα, η κ. Τυρίμου είπε ότι οι έρευνες είναι ακόμη στο αρχικό τους στάδιο.

«Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της διερεύνησης της συγκεκριμένης καταγγελίας, οπόταν είναι νωρίς να εξάξουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε.

Αύριο οδηγούνται επίσης στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης τους ο Πρόεδρος του ΔΣ της CYTA Στάθης Κιττής, ο Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου και ο Γιάννης Σουρουλλάς, υπάλληλος της CYTA , καθώς και ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ – ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου