Ο Κ. Χατζηγιάννης ζητά τη στήριξη του ΓΝ Αμμοχώστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμόχωστου θα πρέπει να τύχει στήριξης στη νέα κατάσταση πραγμάτων. Οι πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος περί διάλυσης του Γενικού Νοσοκομείου είναι απόλυτα λανθασμένες και αυτές εντάσσονται στη σφαίρα της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε το Νοσοκομείο Αμμοχώστου είτε να διαλυθεί είτε να δυσλειτουργήσει.

Αντιθέτως, το Νοσοκομείο θα πρέπει να αναβαθμισθεί, ώστε να λειτουργήσει σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, αφού με τις αλλαγές που επιβάλλονται από πλευράς τρόικας  θα διαφοροποιηθεί παντελώς η συμπεριφορά ασθενών και προσωπικού. Η επιβολή τελών επίσκεψης, αλλά και η τροποποίηση τιμών των φαρμάκων, καθώς και η διαφοροποίηση των δικαιούχων κάρτας και η αυτονόμηση -όλα αυτά από τα μεσάνυκτα της 30ης Ιουλίου- θα αλλάξουν γενικά τα δεδομένα σχετικά με το τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων, όπως φυσικά και του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Η νέα κατάσταση πραγμάτων θα απαιτήσει ανταγωνιστική ικανότητα  από το νοσοκομείο και θα πρέπει για κάποια τμήματα, όπως το παιδιατρικό, να βελτιωθούν.

Να τονίσουμε ότι το νοσοκομείο σε όλα τα τμήματα του έχει υπερκάλυψη της ικανότητας εξυπηρέτησης των ασθενών και υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής.

Επίσης, οφείλουμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να μεταφερθούν ο πολύτιμος εξοπλισμός και οι υποδομές σε άλλα νοσοκομεία.