Ο Κώστας Χαρδαβέλλας μιλάει για τη μάχη του με τον καρκίνο… (Video)

Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη, στα «Μεσάνυχτα», ήταν το βράδυ της Τρίτης ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, προκαλώντας συγκίνηση.

«Αναθεώρησα πολλά όταν διαγνώστηκα με καρκίνο το 2009 στους λεμφαδένες. Είναι σκληρό πράγμα. Το ανακάλυψα τυχαία. Μου είχε βγει στον ουρανίσκο ένα εξόγκωμα και νόμιζα ότι ήταν από το δόντι μου. Πήγα στον γιατρό και μου είπε ότι είναι καρκίνος. Εγώ τότε έκανα στο Alter τον “Αθέατο Κόσμο” και τις “Πύλες του ανεξήγητου”», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Όταν ρώτησα τον γιατρό “πόσο χρόνο έχω;” μου έδειξε τον ουρανό, ότι ο Θεός ξέρει. Ούτε οι γιατροί ξέρουν, ούτε εσύ, ούτε κανείς, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει. Ήταν Ιούλιος τότε, έκανα χημειοθεραπείες Ιούλιο και Αύγουστο. Τον Σεπτέμβριο πήγα στην εκπομπή, μείον 40 κιλά. Το είπα στους συνεργάτες μου όταν κάναμε την πρώτη σύσκεψη για να προετοιμάσουμε την εκπομπή, είχα δέκα δημοσιογράφους στην ομάδα μου και τους έπιασαν τα κλάματα όταν με είδαν.

Η ψυχή μου ξέρει πώς έκανα την εκπομπή εκείνο το βράδυ, ζαλιζόμουν και φοβόμουν ότι θα καταρρεύσω. Ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι είμαι όρθιος, ζωντανός και δυνατός. Θα κερδίσω εγώ τον καρκίνο και όχι ο καρκίνος εμένα», είπε μεταξύ άλλων.

Κι εξήγησε πως από την αρχή ήταν έτσι. «Όταν μου είπε η ογκολόγος μου ότι πρέπει να ξεκινήσουμε την επόμενη ημέρα χημειοθεραπείες και πως δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία ημέρα, της είπα ότι αύριο θα πάω στην Πάρο με την οικογένειά μου… να κάνουμε διακοπές και τρελάθηκε… ήταν προχωρημένη η κατάσταση… πήγαμε στην Πάρο και πήγα μόνος μου στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή να με βοηθήσει και με βοήθησε και τα λέμε τώρα».

Για να συμπληρώσει μεταξύ άλλων: «Η σύζυγος μου δεν με έκανε ποτέ να νιώσω “αχ τον καημένο τι έπαθε;”. Η γυναίκα μου κρυβόταν για να μην τη βλέπω να κλαίει».