Ο Κύπριος πυγμάχος Κ. Σπανός ανάμεσα στους νικητές του FXTM International

Mε ένα φαντασμαγορικό θέαμα μέσα και έξω από το ρινγκ ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το FXTM International Limassol Boxing Cup, ο σημαντικότερος αγώνας πυγμαχίας, που φιλοξενήθηκε ποτέ στην Κύπρο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Κυπριακή Ομοσπονδία Πυγμαχίας αναφέρει ότι με τους 100 πυγμάχους ολυμπιακού επιπέδου από όλη την υφήλιο να συμμετέχουν στην τετραήμερη διοργάνωση, ο Κύπριος πυγμάχος Κυριάκος Σπανός κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 75 κιλών και ενθουσίασε το πλήθος στους τελικούς, με τη δύναμη και την ταχύτητα του.

Αντιμέτωπος με τον Ινδό Sukhdeep Singh Bhatti, ο Σπανός έδωσε μια δυνατή μάχη και ανέβασε την Κύπρο στην τιμητική πέμπτη θέση στον πίνακα μεταλλίων.

Ο ιδρυτής της ForexTime και χορηγός της διοργάνωσης Andrey Dashin εξέφρασε τον ενθουσιασμό του τόσο με την ανταπόκριση του κόσμου και τη συμμετοχή του σε αυτή, όσο και με την πειθαρχία και την αθλητοπρέπεια που έδειξε η νέα γενιά πυγμάχων.
Για τον Κυριακό Σπανό, εξέφρασε την ελπίδα πως θα χαράξει το δρόμο και για άλλους νεαρούς Κύπριους πυγμάχους.

«Η διοργάνωση αυτή κατέδειξε ότι η πυγμαχία στην Κύπρο αναπτύσσεται σταθερά και ανεβαίνει σιγά – σιγά στο επόμενο επίπεδο», είπε ο κ. Dashin.
Οι τελικοί πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Στάδιο «Σπύρος Κυπριανού», με κοινό άνω των χιλίων ατόμων, που αποτελείτο από οπαδούς της πυγμαχίας και εκπροσώπους από διάφορες Ομοσπονδίες Πυγμαχίας.

Οι Ινδοί κυριάρχησαν στο FXTM International Limassol Boxing Cup, φεύγοντας από την Κύπρο με 10 μετάλλια (4 χρυσά, 3 αργυρά, 3 χάλκινα), κατακτώντας την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων, ενώ η Αλγερία κατέκτησε τη δεύτερη θέση και η Γερμανία μοιράστηκε την τρίτη θέση με την Ελλάδα. – See more at: