Ο Κωνσταντίνος “έσωσε” τον Χάρη

Ο Χάρης Γεωργιάδης ήθελε να φύγει από το Υπουργείο Οικονομικών και να μεταπηδήσει στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλιώς προτιμούσε  να επιστρέψει πίσω στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Υπήρξε ένα “ρήγμα” στη σχέση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Χάρη Γεωργιάδη. Ο Πρόεδρος ήθελε για το ΥΠΕΞ, τον Νίκο Χριστοδουλίδη και ήταν ανένδοτος οπότε η εξέλιξη αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια στον Χάρη.

Κακά τα ψέματα ο Χάρης Γεωργιάδης είναι ένας πετυχημένος Υπουργός και παρά τις επιθέσεις που δέχεται κατά καιρούς από την αντιπολίτευση και τα σκληρά σχόλια περί “τσάρου” της οικονομίας κτλ. ο Χάρης συνέχιζε απτόητος να αγωνίζεται και με τα κατάλληλα δημοσιονομικά μέτρα κατάφερε και πέτυχε την ανάκαμψη της οικονομίας.

Είναι γνωστή η μακρόχρονη φιλία και η κουμπαριά που συνδέει τον Χάρη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, άρα δεν μπορούσε τώρα ο Κωνσταντίνος να μην αναλάβει το ρόλο “πυροσβέστη”.

Ο ΥΠΕΣ, μεσολάβησε και κατάφερε να μεταπείσει τον κουμπάρο του να παραμείνει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο ρόλος του Κωνσταντίνου Πετρίδη ήταν καταλυτικός και κατάφερε να εξομαλύνει και πάλι τις σχέσεις Προέδρου και Χάρη  αλλά και να αποφευχθούν οι “τριγμοί” στον σχηματισμό του νέου Υπουργικού.