Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Μήνυμα θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες για τον κορονοϊό, όπως ο ίδιος προανήγγειλε απευθυνόμενος στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Το απόγευμα θα απευθυνθώ στους πολίτες και για τα μέτρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την κυρία Σακελλαροπούλου.

«Να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στη μάχη κατά του κορονοϊού, όπως βλέπετε ειμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα που ήρθε και στην πατρίδα μας. Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλυτερα απ’ την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά. Το απόγευμα θα απευθυνθώ στους πολίτες και για τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες στις 19:00.

Ποια μέτρα εξετάζονται
Η κεντρική κατεύθυνση αφορά σε δύο μέτρα που έχουν συζητηθεί τις τελευταίες μέρες: τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 05:00, προκειμένου να αποφεύγονται οι συνωστισμοί σε πλατείες.

Τα μέτρα θα αφορούν, βεβαίως, τις λεγόμενες «πορτοκαλί» περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο επίπεδο 3, σε μια προσπάθεια να μην χαθεί ο έλεγχος και εφαρμοστεί τοπικό lockdown, όπως στην Κοζάνη και στην Καστοριά.