Ο Κουλίας θα αποστείλει επιστολή στον Γ. Ελεγκτή για τα λεγόμενα στη δίκη Νεοφύτου – Χριστόφια

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας, προτίθεται να αποστείλει επιστολές προς το Γενικό Ελεγκτή και την Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου για να εξετάσουν τα όσα προκύπτουν από την ιδιωτική αγωγή του Μιλτιάδη Νεοφύτου κατά του τέως ΠτΔ Δημήτρη Χριστόφια

Σ ερώτηση κατά πόσο το θέμα θα εγγραφεί για συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου ο κ. Κουλίας είπε ότι για τα όσα τεκταίνονται στο δικαστήριο στο πλαίσιο της αγωγής του Μιλτιάδη Νεοφύτου εναντίον του τέως ΠτΔ Δημήτρη Χριστόφια, ο ίδιος διαμαρτύρεται από το 2008, άσχετο αν «κάποιοι καμώνονται ότι τώρα τα άκουσαν».

Ανέφερε πως πρόκειται για μια υπόθεση που είναι στο Δικαστήριο, όταν ολοκληρωθεί και με δεδομένο ότι εγείρονται και πολλά άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα το θέμα των πολεοδομικών ζωνών, οι θεσμοί που ασχολούνται με αυτά τα θέματα έχουν υποχρέωση να τα εξετάσουν και άρα να εγγραφεί το θέμα και στη Βουλή.

«Εγώ ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου θα εισηγηθώ να εγγραφεί το θέμα και να κληθούν όλοι οι κύριοι εκεί ένας ένας να πουν τις θέσεις τους. Μόλις ολοκληρωθεί η εκδίκαση να είσαστε βέβαιοι ότι θα εγγραφεί και στην Επιτροπή Ελέγχου», δήλωσε.

Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι θα αναμένει να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της ιδιωτικής αγωγής και μετά να εγγράψει το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου ο κ. Κουλίας είπε ότι το σωστό είναι να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία στο Δικαστήριο και μετά.

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο η Επιτροπή δεν θα μπορούσε να εξετάσει άλλες πτυχές της υπόθεσης ο κ. Κουλίας είπε ότι ουδείς εμποδίζει την Επιτροπή Ελέγχου ή τον Πρόεδρο της να στείλει επιστολές σε αρμόδια τμήματα όπως ο Γενικός Ελεγκτής ή η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου ζητώντας διερεύνηση των στοιχείων παράλληλα έτσι ώστε να είναι έτοιμα.

«Θα δώσουμε οδηγίες ταυτόχρονα να διερευνηθούν τα ζητήματα για να είναι σε θέση τα όργανα που βοηθούν την Επιτροπή Ελέγχου να μπορούν να έχουν το υλικό», πρόσθεσε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν δηλαδή θα ζητήσει από τον Γενικό Ελεγκτή να εξετάσει όλες αυτές τις υποθέσεις ο κ. Κουλίας απάντησε «όλες, μια μια».