Ο κοινοτάρχης Κ. Πύργου καλέι τον Υπ. Δικαιοσύνης να προβληματιστεί

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, κάλεσε και πάλι ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης,   να προβληματιστεί για αυτό που συμβαίνει στην περιοχή, με τη νέα κάθοδο παράτυπων μεταναστών και να επισκεφτεί τον ακριτικό Κάτω Πύργο προκειμένου να εξετάσει πώς να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

“Γινάτια σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωράνε”, είπε.

Η κάθοδος μεταναστών επαναλήφθηκε μέσα σε μία εβδομάδα, ανέφερε  ο κ. Μιχαηλίδης, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για την κατάσταση.

Βρισκόμαστε, είπε, “κοντά στα παράλια της Τουρκίας και τώρα που ανακάλυψαν ότι η περιοχή είναι ακάλυπτη θα επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό της εισροής τους, όπως και επαναλήφθηκε”.

O κοινοτάρχης είπε πως οι 15 μετανάστες αφίχθηκαν ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχαν αφιχθεί και οι προηγούμενοι, στις 2 Αυγούστου περίπου 200-300 μέτρα αριστερότερα.

Ο ακριτικός Πύργος θα πρέπει να κοιμάται ήσυχα τα βράδια και όχι να αναγκάζονται οι κάτοικοι να περιπολούν την ίδια τους την περιοχή, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, οι μετανάστες φαίνεται να παρέμειναν στη θάλασσα με το πλοιάριο που τους μετέφερε μία ημέρα, αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να αποβιβαστούν στην ακτή.

Είπε, τέλος, πως αν γίνονταν αντιληπτοί πιο έγκαιρα θα γινόταν δυνατή και η σύλληψη του διακινητή, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τον δει κανένας.

Το νέο κύμα μεταναστών έγινε αντιληπτό από κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία είκοσι λεπτά μετά τις 11 χθες βράδυ, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία για άφιξη μεταναστών, στην ακτογραμμή Πόλις Χρυσοχούς – Πύργου Τυλληρίας.

Αμέσως, μέλη της Αστυνομίας άρχισαν τις έρευνες στην περιοχή και σε έδαφος του χωριού Μανσούρα, εντόπισαν κρυμμένα 15 άτομα.

Πρόκειται για 14 άνδρες και μία γυναίκα, όλοι συριακής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.