Ο ΚΟΑ απαντά στον Κυριάκου Ιωάννου για τον υποβιβασμό

Με ανακοίνωσή του ο ΚΟΑ στρέφεται κατά των ισχυρισμών του άλτη του ύψους Κυριάκου Ιωάννου περί υποβιβασμού του και εξηγεί γιατί ο αθλητής έπεσε στη δεύτερη κατηγορία στον Σχεδιασμό Υψηλής Επίδοσης.

1. Ο ΚΟΑ εκφράζει τη λύπη και απογοήτευση του για το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων του Κυριάκου Ιωάννου. Θα αναμέναμε περισσότερο σεβασμό και διαφορετική συμπεριφορά προς την Ανώτατη Αθλητική Αρχή του τόπου, από τους αθλητές, στους οποίους προσβλέπουν σήμερα οι νέοι μας.

2. Με κανένα τρόπο ο ΚΟΑ μέσα από την απόφαση του δείχνει έλλειψη σεβασμού προς οποιοδήποτε αθλητή. Η κατηγοριοποίηση των αθλητών στον Σχεδιασμό Υψηλής Επίδοσης, αφορά εσωτερική διαδικασία του Οργανισμού και έχει να κάμει μόνο με την οικονομική στήριξη τους και όχι με την ποιότητα και την αξία των αθλητών. Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή με τα αγωνιστικά αποτελέσματα τους να αναβαθμιστούν, εξασφαλίζοντας κριτήριο για ένταξη σε υψηλότερη κατηγορία.

3. Στον Σχεδιασμό που ανακοινώθηκε πρόσφατα, είναι ενταγμένοι όλοι οι πρωτοκλασάτοι αθλητές της Κύπρου, με βάση τα αποτελέσματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Η κατηγοριοποίηση έγινε με αντικειμενικά κριτήρια και σύμφωνα με τη θέση που κατέλαβε ο κάθε αθλητής: (1η -12η Α’ κατηγορία, 13η – 24η Β’ κατηγορία και όλοι οι υπόλοιποι που είχαν συμμετοχή).

4. Ο ΚΟΑ έμπρακτα δείχνει τη στήριξη του προς τους αθλητές, όπως και στην περίπτωση του Κυριάκου Ιωάννου, ο οποίος είναι ενταγμένος σε όλους τους Σχεδιασμούς του ΚΟΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Σχεδίου Επαγγελματικής Αποκατάστασης, με μηνιαίο μισθό. Ο αθλητής είναι επίσης ενταγμένος στους Σχεδιασμούς της Ομοσπονδίας του (Κίνητρα, Προετοιμασία, Ιατροφαρμακευτικό, Προπονητικό), που επίσης επιχορηγεί ο ΚΟΑ.