Ο κινέζος δισεκατομμυριούχος της Alibaba αποσύρθηκε και το «έριξε» στη ζωγραφική

Ο ιδρυτής του γνωστού κολοσσού τεχνολογίας ασχολείται με το νέο του χόμπι

Ο ιδρυτής της Alibaba και δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα μπορεί να έχει χαθεί το τελευταίο διάστημα από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά οι συνεργάτες του διαβεβαιώνουν ότι ο βαθύπλουτος Κροίσος απλώς ξεκουράζεται απολαμβάνοντας τα χόμπι του.

Σύμφωνα με το CNBC, ο επιχειρηματίας ασχολείται με ένα νέο χόμπι, την ζωγραφική.

«Είναι ήρεμος πλέον, το ξέρω γιατί του μιλάω κάθε μέρα», δήλωσε ο Τσάι Τάι, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alibaba, σε συνέντευξή του στο «Squawk Box» του CNBC. Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος είχε μια δύσκολη χρονιά, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο έκανε αρνητικά σχόλια για τις εποπτικές αρχές της Κίνας, μόλις λίγες ημέρες πριν από την δημόσια εγγραφή της Ant Group στη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ, σε ένα IPO που επρόκειτο να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ. Όμως, οι Αρχές ακύρωσαν τη δημόσια εγγραφή μόλις δύο ημέρες πριν την πραγματοποίησή της.

Μετά από αυτό το γεγονός, ο Μα αποσύρθηκε από τη δημοσιότητα, πυροδοτώντας φήμες ότι είχε εξαφανιστεί ή ότι αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά από τον επιχειρηματικό στίβο.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει: «Ο Τζακ είναι ένας κανονικός άνθρωπος. Έχτισε μία τεράστια εταιρεία αυτής της κλίμακας, έχει κάνει σπουδαία πράγματά για την κοινωνία. Νομίζω ότι σήμερα απλά θέλει να πει “Έι, θέλω να εστιάσω σε αυτό που πραγματικά θέλω να αφιερώσω τον χρόνο μου”», κατέληξε με νόημα ο Τσάι.