Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, χειροκροτά ενθουσιασμένος για την εκτόξευση πυραύλων

Όπως μετέδωσε  το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου όπλου.

Στη φωτογραφία που έδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται να χειροκροτά ενθουσιασμένος με τους στρατηγούς του να κάνουν το ίδιο ακολουθώντας το παράδειγμά του.

Σε μια δεύτερη φωτογραφία φαίνεται η στιγμή της εκτόξευσης των πυραύλων «αγνώστου τύπου».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκτόξευσαν τουλάχιστον δύο βαλλιστικούς πυραύλους, ανέφερε το νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Επρόκειτο για την έκτη δοκιμή οπλικών συστημάτων από τα τέλη Ιουλίου, ενώ μοιάζουν να περιπλέκονται οι προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ.

Ο ειδικός επιτετραμμένος της Ουάσινγκτον για τη Βόρεια Κορέα, ο Στίβεν Μπίγκαν, θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα την επόμενη εβδομάδα για να συντονίσει τις προσπάθειες για να ξαναρχίσει η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ .

Η είδηση για το ταξίδι του Μπίγκαν ακολουθεί τη δήλωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σάββατο κατά την οποία ο Κιμ τον διαβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να ξαναρχίσει τις διμερείς συνομιλίες και να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων μόλις τα στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία διεξάγουν τον τρέχοντα μήνα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας τερματιστούν.

Η Πιονγκγιάνγκ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα γυμνάσια αυτά, που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, καθιστώντας σαφές ότι τα θεωρεί γενική πρόβα εισβολής στη βορειοκορεάτικη επικράτεια.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ εκτίμησε  ότι υπάρχει πιθανότητα να δοκιμάστηκε ο ίδιος τύπος πυραύλων με αυτούς που εκτοξεύθηκαν τη 10η Αυγούστου. Η Πιονγκγιάνγκ είχε και τότε κάνει λόγο περί δοκιμής «νέου όπλου».