Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχασε κιλά… Πάσχει από κάποια ασθένεια ή έκανε δίαιτα;

Γιατί έχασε πολλά κιλά ο ισχυρός άνδρας της Πιονγιάνγκ Κιμ Γιονγκ Ουν; Έχει μήπως κάποιο πρόβλημα υγείας; Ή απλά πρόσεξε την διατροφή του για να απολέσει τα αρκετά παραπανίσια κιλά του;

Τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του δίνουν και παίρνουν καθώς η απώλεια βάρους του είναι προφανής εάν κάποιος συγκρίνει την εξωτερική του εμφάνιση τον Ιούλιο του 2020 με αυτήν στις 5 Ιουνίου του 2021.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Κιμ φαίνεται αισθητά πιο αδύνατος στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το νοτιοκοερατικό πρακτορείο ειδήσεων «Υοnhap».

O 37χρονος Κιμ εμφανίζεται σε δύο φωτογραφίες και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Στη μία φωτογραφία που είναι τραβηγμένη τον Ιούλιο του 2020, ο Κιμ είναι όπως τον ξέρουμε όλα τα χρόνια: ο ευτραφής ηγέτης της Βορείου Κορέας.

Ωστόσο, στα δεξιά, η φωτογραφία του Κιμ που τραβήχτηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου αποκαλύπτει ότι έχει χάσει βάρος.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Guardian», η ιστοσελίδα «NK News», ανέλυσε φωτογραφίες του Κιμ, ο οποίος μίλησε σε συνάντηση του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος κόμματος στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας (5 Ιουνίου).

Ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ κι ένα μήνα και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει χάσει «αρκετό βάρος».

Χθες, η ιστοσελίδα «ΝΚ News» που εδρεύει στη Σεούλ, δημοσίευσε φωτογραφίες του Κιμ που δείχνουν ότι έχει σφίξει το λουράκι στο αγαπημένο του ρολόι, αξίας 12.000 δολαρίων.

Οι επίμαχες φωτογραφίες δείχνουν επίσης ότι ο αριστερός καρπός του είναι πολύ πιο λεπτός απ’ ό,τι ήταν τον Νοέμβριο του 2020 και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν καπνίζει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Αλλά και ο πατέρας του ήταν μανιώδης καπνιστής όπως και υπέρβαρος. Ο Κιμ γιονγκ Ιλ πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Δεκέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νοτίου Κορέας, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας ζύγιζε πέρυσι 140 κιλά. Η ιστοσελίδα «ΝΚ Νews» υποστηρίζει ότι, από τότε που ανέλαβε την εξουσία -λίγο πριν την εκπνοή του 2011- έπαιρνε κάθε χρόνο έξι με επτά κιλά.

Δεν ήταν σαφές από την έρευνα του ιστότοπου εάν η διαφορετική εμφάνιση του Κιμ οφείλεται σε κάποια ασθένεια ή απλά ήταν συνειδητή απόφαση να χάσει βάρος, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Ένας αναλυτής υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε στην ιστοσελίδα «NK News ότι ο επικεφαλής της Πιονγιάνγκ απλά μπορεί να αποφάσισε να χάσει βάρος για να βελτιώσει την εικόνα του στην πατρίδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Βόρεια Κορέα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και πλήττεται από οικονομική κρίση που προκλήθηκε από μια δραματική πτώση του εμπορίου με την Κίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, και τις διεθνείς κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τη Δύση, ως απάντηση στα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων του καθεστώτος.

Γενικά πάντως, η κατάσταση της υγείας του Κιμ βρίσκεται στο μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian».

Το 2014, εξαφανίστηκε από τη δημόσια σκηνή επί έξι εβδομάδες προτού εμφανιστεί ξανά με μπαστούνι.
Λίγες ημέρες αργότερα, οι μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας αποκάλυψαν ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει μια κύστη από τον αστράγαλο του.

Επιπλέον, η απουσία του τρεις εβδομάδες την περασμένη άνοιξη προκάλεσε φήμες ότι είχε αρρωστήσει σοβαρά και υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς ενώ οι «κακές γλώσσες» υποστήριζαν ότι μπορεί να έχει πεθάνει.

Υπήρξε επίσης και το σενάριο ότι απλώς απομονώθηκε με την οικογένειά του για προληπτικούς λόγους λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19.