Ο Κετσπάγια επίσημα στο ΑΠΟΕΛ! ”Ήρθα να διορθώσω το λάθος…!”

Είχα την ευκαιρία να διορθώσω το λάθος που είχα κάνει πριν 5-6 μήνες. Ήρθα σε μια ομάδα που έχει πετύχει πάντα. Όσα πετύχει δεν σταματάς πάντα προσπαθείς να πετυχαίνεις περισσότερα. Οι στόχοι είναι το πρωτάθλημα και κύπελλο.

Από τη στιγμή που το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε η απόλυση του Ντομίνγκος Πασιένσια, η συμφωνία με τον Τιμούρ Κετσπάγια ήταν προ των πυλών.

H επιστροφή του Γεωργιανού τεχνικού, λοιπόν στην Κύπρο είναι γεγονός!

Στις 16:30 άρχισε στα γραφεία της Εταιρείας του ΑΠΟΕΛ η παρουσίαση του Τιμούρ Κετσπάγια ως νέου προπονητή των «γαλαζοκιτρίνων»

Πρόδρομος Πετρίδης:

“Μετά από πρόνοια που είχε στο συμβόλαιο του ο κ. Πασιένσια, σε περίπτωση μη πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το συμβόλαιο του τερματίστηκε με συγκεκριμένη αποζημίωση. Είναι πολιτική της Εταιρείας οι αποδεσμεύσεις να γίνονται χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά η Εταιρεία.

Καλωσορίζουμε τον Τιμούρ. Προσπαθήσαμε ξανά Φλεβάρη – Μάρτη να συνεργαστούμε μαζί του όμως οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Δεν χρειάστηκε πάνω από 15 λεπτά για να έρθει η συμφωνία.

Δεν υπάρχει άλλος στόχος, πέραν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Δεχόμαστε την κριτική με τα όρια της.

Ο Τιμούρ θα έχει άμεση συνεργασία με τον Μαντούκα και θα είναι κανονικά στον πάγκο στο παιχνίδι με την Πάφο”.

Τιμούρ Κετσπάγια:

Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ. Είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε αρκετές φορές. Είχα την ευκαιρία να διορθώσω το λάθος που είχα κάνει πριν 5-6 μήνες. Ήρθα σε μια ομάδα που έχει πετύχει πάντα. Όσα πετύχει δεν σταματάς πάντα προσπαθείς να πετυχαίνεις περισσότερα. Οι στόχοι είναι το πρωτάθλημα και κύπελλο.

Δεν έχει σημασία όμως πόσα πρωταθλήματα και πόσες φορές έχεις εισέλθει στους ομίλους. Κάθε φορά θέλεις να το επαναλάβεις. Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος περιμένει από την διοίκηση και την ομάδα κάτι παραπάνω. Στόχος να πάρουμε και πάλι το πρωτάθλημα αλλά υπάρχουν και τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όντως όπως είπε και ο πρόεδρης δεν είναι μεγαθήρια αλλά ούτε εύκολη μπορείς να χαρακτηρίσεις την κλήρωση. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταθεί η ομάδα καλά τόσο μέσα στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσουμε όλοι για το βήμα παραπάνω”.

Για το τι θα αλλάξει ο ίδιος:

“Ακόμα είναι αρχή για να αλλάξω κάτι. Όταν θα έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε κάτι καλύτερο θα το κάνουμε. Πάντως μέχρι τον Ιανουάριο η ομάδα θα συνεχίσει όπως έχει και θα δώσουμε βάρος στην ψυχολογία. Μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λγικ όλοι είναι απογοητευμένοι. Τα αφήνουμε όλα πίσω, βλέπουμε το ματς με την Πάφο το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Μετά έρχεται η διακοπή και θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε. Η ομάδα έχει και ποιότητα και ποσότητα για να διεκδικήσει όλους τους στόχους στην Κύπρο.

Να δούμε τους παίκτες που είναι τραυματίες, αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν, αυτούς που δεν μπορούν να μας βοηθήσουν, να βρούμε την καλύτερη ομάδα για να πετύχει αυτό που πρέπει”.

Όλα τα λεφτά είναι τα παιχνίδια της Ευρώπης. Ξέρουμε την πιέση, στην Κύπρο είναι δύσκολο για ένα ποδοσφαιριστή να προσαρμοστεί, χρειάζεται τον χρόνο του. Αν δεν πετύχουμε τον στόχο μας δεν θα κατηγορήσω κανένα, απλά θα παραδεχτώ πως δεν έκανα καλά την δουλειά μου.

Όταν μιλάω με κάποιο και δίνω τον λόγο μου δεν μου αρέσει να τον αθετώ. Προτιμώ να δω τι γίνεται και μετά. Ευτυχώς μου δόθηκα η ευκαιρία να διορθώσω το λάθος μου. Δεν μπορώ να πω πως κρατούσαμε κακία για να μην γίνει η συνεργασία. Απλά ήμασταν καλοί αντιπάλοι μέσα στο γήπεδο. Αυτοί είναι μαχητές, εγώ είμαι μαχητής και θα προσπαθήσουμε να πετύχομε τους στόχους αυτούς.

Για το ότι έχει καιρό να κάτσει σε πάγκο:

Δεν έφυγα από τον πάγκο της Εθνικής Γεωργίας με σκέψη πως θα έκλεινα κάπου αλλού. Ήταν η χώρα μου. Μου έλειψε η καθημερινή δουλειά