Ο Καρογιάν καλεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο να …. συνέλθει

Δήλωση του τέως προέδρου και βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Μάριου Καρογιά

Ο τέως πρόεδρος και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κος Μάριος Καρογιάν δήλωσε τα ακόλουθα:

« Θεωρώ άκομψη, εκτός πλαισίων πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και εντελώς απαράδεκτη την ρητορική που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κος Νικόλας Παπαδόπουλος όταν, είτε δημοσίως είτε σε ιδιωτικές συνομιλίες, είτε με άμεσες ή έμμεσες διαρροές στον Τύπο, αναφέρεται στις πολιτικές μου θέσεις, απόψεις και δράσεις.

Δεν μπορώ να αφήσω απαρατήρητη τη σημερινή προσπάθεια του κ. Παπαδόπουλου να δαιμονοποιήσει τις θέσεις και τις απόψεις μου στο Κυπριακό ή να σιωπήσω μπροστά στην αήθη προσπάθειά του να με παρουσιάσει ως δήθεν ενεργούμενο του προέδρου της Δημοκρατίας και ότι τάχα περιφρουρώ τις θέσεις του κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Αναφέρομαι σε σημερινές δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, με τις οποίες, δυστυχώς, επιβεβαιώνει την επικρατούσα άποψη στον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι φέρει σχεδόν απόλυτη την ευθύνη για το έλλειμμα δημοκρατίας και συναγωνιστικού πνεύματος καθώς και για την απουσία συλλογικότητας και ενότητας στο Κόμμα.

Καλώ τον κ. Παπαδόπουλο να συνέλθει προτού προκαλέσει ανεπανόρθωτα συντρίμμια και ανήκεστο βλάβη στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Επί της ουσίας των αναφορών του τον καλώ να μου απαντήσει πού διαφωνεί με το περιεχόμενο του πλαισίου αρχών για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος που συνομολόγησε το Δημοκρατικό Κόμμα με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗ.ΣΥ πριν τις προεδρικές εκλογές. Όπως είναι γνωστό οι θέσεις που περιέλαβε στον εν λόγω έγγραφο το Δημοκρατικό Κόμμα βασίζονται στις αρχές και στις διαχρονικές θέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος όπως με υψηλό αίσθημα εθνικής και πολιτικής ευθύνης υπερασπίστηκαν οι αείμνηστοι πρόεδροι του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρος Κυπριανού και Τάσσος Παπαδόπουλος.

Όσο πιο γρήγορα η σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ εγκαταλείψει τις κραυγές, τους αλαλαγμούς και την εξαλλοσύνη στο κυπριακό και πολιτευθεί με πολιτική σύνεση και περίσκεψη, τόσο το καλύτερο και για την ίδια και για το ΔΗΚΟ και για την Κύπρο.

Πρέπει, επίσης το ΔΗΚΟ να καταστεί ξανά ενεργό μέρος της προσπάθειας για λύση του κυπριακού. Μόνο έτσι θα καταφέρει να θεμελιώσει την επιδιωκόμενη λύση στις αρχές και τις θέσεις του και να προασπίσει τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα.