Ο καιρός στη Κύπρο τις επόμενες μέρες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα όπου αναμένονται αργά το απόγευμα νεφώσεις , βροχές και χιονόνερο στο Τρόοδος.

Χαλαρή βαροβαθµίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαµηλή πίεση αναµένεται από το Σάββατο

Σήµερα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις στα δυτικά και τα ορεινά. Σταδιακά όµως θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά το πρωί, στα ανατολικά και τα νότια, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κοντά στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί γύρω στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 49 εκατοστά.