Ο Ι. Κασουλίδης αναχωρεί για Λουξεμβούργο

Για το Λουξεμβούργο αναχωρεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης για να συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, οι εξελίξεις που αφορούν την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Σερβία καθώς και το Κοσσυφοπέδιο,. Θα γίνει επίσης προετοιμασία της Συνόδου του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν θέματα Ενέργειας, την Ανατολική Εταιρική Σχέση, καθώς και τις εξελίξεις στη Νότια Γειτονία, με ιδιαίτερη έμφαση στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Επιπλέον, θα εξεταστεί και η κατάσταση στο Μάλι και τη Βιρμανία/Μιανμάρ.

Ακολούθως, o Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Λονδίνο.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Kamalesh Sharma και τον Υπουργό Ευρώπης  David Lidington, ενώ θα απευθύνει ομιλία σε δείπνο που διοργανώνει η κυπριακή παροικία, με τη συμμετοχή μελών της Βουλής των Λόρδων, της Βουλής των Κοινοτήτων, καθώς και Βρετανών Ευρωβουλευτών.

Ο κ. Κασουλίδης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τοπικά και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την προσεχή Πέμπτη.