Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπογράφει σήμερα στον Παναθηναϊκό

Οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις μένουν για να αρχίσει η εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος τεχνικός συναντήθηκε χθες με τον Γιάννη Αλαφούζο και οι δύο πλευρές είχαν πλήρη ταύτιση απόψεων καταλήγοντας σε συμφωνία, η οποία αναμένεται εντός της ημέρας να επικυρωθεί.

Ο 58χρονος προπονητής «κέρδισε» τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού όχι μόνο με το βιογραφικό του, αλλά και τη στάση του. Εμφανίστηκε στη συνάντησή τους πολύ καλά διαβασμένος για την ομάδα έχοντας παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια των «πράσινων» και έχοντας σχηματίσει μια αρκετά ολοκληρωμένη άποψη για το ρόστερ και τι θα χρειαστεί για να ανέβει επίπεδο.

Πάντως δεν απαξίωσε το δυναμικό της ομάδας και δεν θεωρεί πως απαιτείται γενικό… ξήλωμα του «υλικού» του Παναθηναϊκού, αλλά στοχευμένες κινήσεις για την αναβάθμισή του. Επίσης έκανε σαφές από την πρώτη στιγμή πως οραματίζεται έναν Παναθηναϊκό που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι… κλεφτοπόλεμο.

Φυσικά προσμετρήθηκε στην τελική απόφαση της διοίκησης το έργο που είχε κάνει προπονητικά σε ΑΠΟΕΛ και αραβικές χώρες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η βαθιά γνώση της ελληνικής πραγματικότητας (αλλά και της ελληνικής γλώσσας), καθώς έπαιξε για δέκα χρόνια στον Ηρακλή (1989-1999) και εργάστηκε ως προπονητής στον «Γηραιό» (2002 και 2007/08), τη Νίκη Βόλου (2001/02) και την Παναχαϊκή (2005/06).

Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Γιάννης Αλαφούζος στην επιλογή Γιοβάνοβιτς αποτυπώνεται στο συμβόλαιό του. Κατά πληροφορίες αυτό θα είναι διετές (ή και τριετές) με αποδοχές 900.000 ευρώ ετησίως, ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί με το συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο Σέρβος τεχνικός θα έχει, όπως φαίνεται, στο πλευρό του τον επίσης άλλοτε παίκτη του Ηρακλή, Πρέντραγκ Έρακ, ενώ ακόμη δεν είναι σαφές πως θα επανδρωθεί το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο.

Ο σχεδιασμός για την ομάδα και η εφαρμογή του θα αρχίσουν άμεσα και ο Γιοβάνοβιτς θα έχει στη διάθεσή του σχεδόν έναν μήνα μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, η οποία έχει αρχικά οριστεί για το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ο νέος προπονητής θα έχει τον τελευταίο λόγο για όλες τις επιλογές που θα γίνουν σε θέματα αγωνιστικής φύσεως και ουσιαστικά θα πάρε τα… «κλειδιά» για την ομάδα.

Πηγή: www.sport-fm.gr